loading…

Circa o sută de persoane au format, sâmbătă, un lanț uman pe traseul Craiova-Pitești, cerând construirea unei autostrăzi în zonă, promisă de guvernanți încă din 2007, transmite agenția Mediafax.

Cele circa o sută de persoane participante la manifestare declară că vor să atragă atenția autorităților de la București asupra necesității construirii unei autostrăzi în zonă.

Oamenii, dotați cu pancarte pe care au inscripționat mesajul “Oltenia vrea autostradă”, spun că demersul lor este simbolic, dar vor ca autoritățile să înțeleagă necesitatea autostrăzii Craiova – Pitești.

Protestul este organizat lunar, începând din aprilie.

Construcția autostrăzii a fost promisă de guvernanți încă din 2007. Protestatarii cred că, dacă această autostradă va fi construită, regiunea Oltenia va deveni mai atractivă pentru investitori, ceea ce va duce la creșterea numărului locurilor de muncă.

Orice investitor care vrea să își dezvolte o afacere se interesează în primul rând de infrastructură. Cum drumurile sunt așa cum sunt, iar cu trenul nu este rentabil să transporți marfa pentru că și acolo sunt probleme cu infrastructura, zona noastră este ocolită de investitori. Doljul este primul pe țară la numărul de șomeri. Avem nevoie de mai multe locuri de muncă, iar pentru asta avem nevoie de autostradă. Am mulți prieteni care, la fel ca mine, vor să trăiască, să muncească aici, nu în alte țări. Guvernanții ar trebui să se mai gândească și la noi”, spune Adrian Cranta, unul dintre tinerii participanți la protest.

În bugetul de stat pe 2016 a fost prevăzută suma de 1,5 milioane euro pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru construcția autostăzii Craiova-Pitești.

Licitația pentru “Contract de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcția, finanțarea, operarea și întreținerea Drumului Expres / Autostrada Craiova – Pitești, km 0+000 – km 121+185” a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în data de 9 martie 2013. Cinci consorții s-au înscris la aceasta: Obrascon Huarte Lain SA – OHL ZS SA, China Communications Construction Company – Dogus Insaat VE Ticaret AS – Egis Projects, Spedition UMB – Tehnostrade – Vectra Service, Strabag AG – Strabag SE – Vinci Construction Grands Projects – Vinci Construction Terassament – Aktor SA – Aktor Concessions SA (denumită Via Subcarpatica) și Impregilo SpA – Salini SpA.

Alegerea constructorului, dar și a variantei de drum care urma să fie realizat, expres sau autostradă, trebuia decisă în urma etapei de dialog competitiv cu candidații preselectați, însă toate procedurile au fost suspendate din lipsă de fonduri.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lant-uman-intre-craiova-si-pitesti-oamenii-cer-construirea-unei-autostrazi-25156.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/lant-uman-intre-craiova-si-pitesti-oamenii-cer-construirea-unei-autostrazi-25156-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv