Ofițerii poliției antiterorism din Belgia au arestat, azi, un tânăr de 20 de ani ce plănuia să se arunce în aer în interiorul unui fanzone în timpul partideiUngaria – Belgia, din optimile de finală ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 22:00, la Toulouse.

Tânărul a fost reținut în urma unei operațiuni care a durat aproximativ două ore, efectuată de forțele speciale din Verviers, un oraș din estul Belgiei, aflat aproape de granița cu Germania. Potrivit postului de radio francez RTL, poliția a sosit la adresa unde locuia tânărul de 20 de ani încă de la primele ore ale dimineții. În prezent, acesta se află în arestul poliției pentru investigații.

“Se pare că e Bagdad aici”, a declarat un martor, conform jurnaliștilor englezi. Săptămâna trecută, poliția belgiană a mai arestat trei persoane bănuite că ar avea intenția unui potențial atentat la un alt fanzone din țară. Arestările au fost efectuate în urma unei operațiuni de amploare a poliștilor, care au descins la mai multe adrese pentru a-i indentifica pe presupușii atacatori. Autoritățile belgiene au declarat că “intervenția imediată” era necesară.

Belgia a fost victima unor atacuri teroriste în luna martie a acestui an, în urma cărora cel puțin 31 de persoane și-au pierdut viața, iar alți peste 250 au fost răniți. Incidentele au avut loc la aeroportul din Bruxelles și la linia de metrou, chiar langa cele mai importante Institutii Europene.

Meciul Ungaria – Belgia din optimile de finală ale Campionatului European se va disputa duminică, 26 iunie, de la ora 22:00, la Toulouse, pe Toulouse Stadium.

rootstireaActualitate/Esential
Ofițerii poliției antiterorism din Belgia au arestat, azi, un tânăr de 20 de ani ce plănuia să se arunce în aer în interiorul unui fanzone în timpul partideiUngaria - Belgia, din optimile de finală ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 22:00,...

Preluat de la romania ntv