loading…

Marșul Diversității, organizat astăzi în București a reunit peste 2500 de participanți, atât persoane membre ale comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transexuali), oficiali, precum și susținătorii acestora, militând pentru nediscriminare, drepturi egale, precum și împotriva intoleranței.

Marșul Diversității, organizat, sâmbătă de Asociațiile Accept, MozaiQ și de organizația PSI-România, a început de la ora 15:30, la Arcul de Triumf din București, ca parte a Bucharest Pride 2016, festivalul drepturilor și culturii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și trans (LGBT) din România. Festivalul a debutat pe 20 iunie, continuându-se până pe 25 iunie, reunind expoziții, proiecții de film, dezbateri, dar și Marșul Diversității.

Ajuns la ce-a dea 12 ediție, Bucharest Pride se desfășoară sub semnul familiei – “Familia pe care trei milioane de români încearcă să o redefinească, limitându-i sensul”, cu referire la petiția semnată de 3 milioane de cetățeni români care cer modificarea Constituției astfel încât căsătoria să fie definită că o reuniune exclusivă între bărbat și femeie și nu din doi soți, cum este în prezent.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/bucharest-gay-pride-peste-2-500-de-persoane-au-participat-astazi-la-marsul-diversitatii-25164.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/bucharest-gay-pride-peste-2-500-de-persoane-au-participat-astazi-la-marsul-diversitatii-25164-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv