Autor:
Ionuţ Mureşan
| vineri, 24 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 321 Vizualizari

Doru Boştină

Avocatul Doru Boştină a fost condamnat, vineri, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală în formă continuată, decizia Curţii de Apel Bucureşti putând fi atacată cu apel.

În 17 noiembrie 2015, avocatul Doru Boştină a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, alături de alte patru persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Potrivit rechizitoriului, în perioada septembrie 2012- aprilie 2013, Doru Boştină, în calitate de avocat coordonator la o casă de avocatură, a înregistrat în evidenţele contabile şapte facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii de la o firmă a cărui administrator era Alexandru Cucu, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit şi TVA de plată.

“În perioada iunie 2011- septembrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, Mihai Răducanu, în calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL şi SC C.S. SRL, a înregistrat în evidenţele contabile ale acestor societăţi 33 de facturi fiscale privind operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL şi S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cele trei societăţi, în cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit şi TVA de plată”, se arată în rechizitoriu.

În cursul urmăririi penale, Doru Boştină, Mihai Răducanu şi Mihai-Alexandru Tudorică au recuperat în cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei.

În acest caz, pe 14 mai 2015, poliţiştii şi procurorii au descins la locuinţa lui Doru Boştină şi la locuinţele altor persoane din Bucureşti şi Corbeanca, precum şi la cabinetul de avocatură al lui Boştină.

Avocatul Doru Boştină a fost arestat, pe 15 mai, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală în domeniile IT şi consultanţă.

Tag-uri:
doru bostina, avocat, fond, evaziune fiscala, condamnare, suspendare, curtea de apel bucuresti, doru bostina condamnat, condamnare doru bostina, justitie, justitie romania

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/doru-bostina-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/doru-bostina-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialProcese
Autor: Ionuţ Mureşan | vineri, 24 iunie 2016 | 1 Comentarii | 321 Vizualizari Doru Boştină Avocatul Doru Boştină a fost condamnat,...

Preluat de la EVZ