Autor:
Radu Andreea
| vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 4 Vizualizari

Reperscursiunile pe care le vor simţi românii după Brexit

Românii vor fi cu siguranţă afectaţi de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Deşi procesul este unul de durată şi vor avea loc negocieri din care România va face parte, efectele se vor simţi pentru cetăţenii care vor să plece la muncă în Regatul Unit, pentru cei care studiază acolo şi poate chiar şi pentru cei care vor să călătorească în Regat.


MAREA BRITANIE IESE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ! David Cameron a anunțat CĂ DEMISIONEAZĂ: „Țara trebuie să aibă o NOUĂ CONDUCERE”. 52% dintre BRITANICI au votat ”LEAVE”, 48% ”STAY” | UPDATE

E OFICIAL! MAREA BRITANIE VA IEȘI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ! După numărătoarea voturilor în Marea Britanie, spre surpriza multora, rezultatul se îndreaptă spre o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. SKY NEWS și BBC anunțau acum câteva ore o victorie a taberei care a cerut ieșirea din Uniunea Europeană. Primele efecte: lira sterlină s-a depreciat cu 10 la sută. Premierul David Cameron a anunțat că se va retrage din fruntea guvernului…citeşte mai multe AICI.


După ce britanicii au votat ieşirea din Uniunea Europeană, soarta românilor aflaţi acolo s-ar putea schimba dramatic. 

„Românii au primit rezultatul Brexit-ului cu stare de şoc. Au venit la noi la noi întrebări de genul: se vor impune vizele, ce se va întâmpla cu noi, vom mai avea dreptul să rămân aici sau nu”, a declarat Cristina Irimia de la organizația „Români în UK”.

În Marea Britanie sunt 223.000 de români înregistraţi cu forme legale de muncă, dar şi peste 100.000 fără acte. Statul legal al românilor care muncesc în Marea Britanie urmează să fie stabilit în perioada negocierilor de ieșire din UE, care ar avea termen anii 2019-2020.

Mai mult, regula expulzării după 6 luni fără loc de muncă ar putea să fie aplicată mult mai strict. Asta în condiţiile în care trei sferturi dintre cetățenii europeni care lucrează în Marea Britanie nu îndeplinesc condițiile actuale necesare pentru obținerea unei vize de către muncitorii non-UE.

Se pot schimba şi criteriile de acceptare pe piața forței de muncă din Regatul Unit. Britanicii ar putea introduce un sistem de puncte, similar celui existent în Australia, pentru imigranții cetățeni UE, care presupune acceptarea românilor în funcţie de aptitudinile profesionale și de capacitatea acestora de a vorbi limba engleză.

Pentru familiile imigranţilor, situaţia ar putea să devină de-a dreptul imposibilă. Alocații copiilor imigranţilor ar putea fi anulate dacă țara de rezidență a copiilor nu este Anglia.

Veşti proaste pot primi şi studenţii români. Taxele la facultățile din Anglia ar putea creşte pentru cetățenii UE. În prezent, cetățenii non-UE care studiază în Anglia plătesc aproape dublu față de studenții UE.

Nu în ultimul rând, românii care vor să călătorească în Marea Britanie se pot aştepta la o surpriză. Nu este clar cum va fi afectat dreptul la liberă circulație, dar este foarte posibil să fie introdusă viza pentru a pune piciorul pe pământul Regatului Unit. 

Brexitul va avea repercusiuni asupra întregului buget al Uniunii Europene, şi implicit asupra tuturor românilor. Marea Britanie contribuie cu 16,9 miliarde de euro şi a atras fonduri europene de 7,6 miliarde de euro, deci este un contributor net. Asta înseamnă că celelalte state UE, printre care şi România, vor primi mai puţini bani.

Aceste scenarii depind însă în mare măsură de negocierile care vor urma între Londra şi Bruxelles.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ”este important că UK după ieșirea din UE va rămâne un partener cu România. În discuțiile pe care le-am avut astăzi am primit informații valoroase. Primul ministru mi-a spus că că impactul asupra economiei este gestionabil. Domnul Isărescu, guvernatorul BNR, mi-a spus că impactul asupra monedei naționale va fi mic”.

“Din discuţiile preliminare am înţeles că toţi liderii politici sunt de acord ca România sa continue pe drumul european. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am înţeles că nu sunt motive de îngrijorare pentru economia României şi pentru finanţele româneşti”, a mai spus preşedintele României, Klaus Iohannis.


LIDERII lumii au REACŢIONAT după Referendumul din Marea Britanie. Ce au spus Vladimir PUTIN, Barack Obama, Angela Merkel şi Francois Hollande după ce englezii au DECIS să IASĂ din UE

Cei mai puternici lideri ai lumii au reacţionat astăzi la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În timp ce Angela Merkel ia măsuri urgente şi Francois Holland vrea ca Europa să pregătească proiecte, Vladimir Putin a declarat că nu se amestecă în alegerea pe care a făcut-o Regatul Unit…Citeşte AICI.


Tag-uri:
romanii din marea britanie, romanii afectati de brexit, romani plecati in Marea Britanie, romanii studenti in Marea Britanie, romanii care vor sa calatoreasca in Marea Britanie, brexit, referendum, uk, anglia referndum, leave, stay, rezultat referendum, londra, cameron, sondaj anglia, uniunea europeana, marea britanie, Klaus Iohannis

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/11_29-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/11_29-465x390-300x159.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Radu Andreea | vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii | 4 Vizualizari Reperscursiunile pe care le vor simţi românii după...

Preluat de la EVZ