loading…

Scoția intenționează să organizeze un nou referendum privind independența față de Marea Britanie, afirmă șeful Guvernului de la Edinburgh, Nicola Sturgeon.

“Devine evident că opțiunea unui nou referendum proindependență trebuie să existe și este luată în discuție”, a spus Sturgeon după ce Marea Britanie a decis ieșirea din UE.

“În acest context, Scoția se confruntă cu perspectiva de a fi scoasă din UE împotriva voinței cetățenilor. Acest lucru este inacceptabil din punct de vedere democratic”, a precizat Sturgeon.

“Cred că un referendum proindependență este foarte probabil”, a adăugat Sturgeon.

Locuitorii Scoției au votat într-un raport de 62 la 38% în favoarea rămânerii Marii Britanii în UE.

Alegătorii scoțieni au respins într-un raport de 55 la 45% independența față de Marea Britanie în referendumul din anul 2014, dar, între timp, formațiunea proindependență a lui Sturgeon – Partidul Național Scoțian (SNP) – a devenit mai popular.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/scotia-referendum-pentru-declararea-independentei-fata-de-marea-britanie-25128.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/scotia-referendum-pentru-declararea-independentei-fata-de-marea-britanie-25128-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv