loading…

Experții juridici ai Uniunii Europene analizează modalitățile de accelerare a procedurii de excludere a Marii Britanii, a confirmat Martin Schulz, președintele Parlamentului UE, denunțând o decizie “unilaterală” a Londrei, care a luat “ostatică” UE din cauza unei dispute în Partidul Conservator.

Martin Schulz a declarat vineri seară pentru ziarul The Guardian că avocații Uniunii Europene analizează dacă este posibil să se accelereze aplicarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, privind procedura ieșirii unui stat din UE.

“Incertitudinea este ultimul lucru pe care ni-l dorim; ne este greu să acceptăm că întregul continent este luat ostatic într-o luptă internă în Partidul Conservator”, a spus Schulz.

“Trebuie să luăm notă de această abordare unilaterală”, a spus Martin Schulz.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană “cât mai curând posibil”, au afirmat vineri, într-un comunicat comun, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene, și Martin Schulz, președintele Parlamentului UE.

Asistăm la o situație fără precedent și suntem uniți în reacții. Vom rezista în mod puternic și vom susține valorile fundamentale ale UE – promovarea păcii și bunăstării popoarelor. Uniunea Europeană va continua să funcționeze în 27 de state membre. Uniunea Europeană este cadrul viitorului nostru politic comun“, se arată în declarația semnată de Donald Tusk, președintele Consiliului European, de Jean-Claude Juncker, șeful Comisiei Europene, de Martin Schulz, președintele Parlamentului UE, și de Mark Rutte, reprezentantul Președinției olandeze a Consiliului UE.

Acum așteptăm ca Guvernul Marii Britanii să pună în aplicare cât mai rapid posibil decizia cetățenilor, oricât de dureros ar fi acest proces. Orice întârziere ar prelungi incertitudinea fără a fi necesar. Oricum, avem reglementări în acest sens“, subliniază liderii europeni.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/martin-schulz-ue-a-fost-ostaticul-conservatorilor-britanici-25138.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/martin-schulz-ue-a-fost-ostaticul-conservatorilor-britanici-25138-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv