Autor:
Radu Andreea
| vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 7 Vizualizari

Angela Merkel şi Vladimir Putin

Cei mai puternici lideri ai lumii au reacţionat astăzi la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În timp ce Angela Merkel ia măsuri urgente şi Francois Holland vrea ca Europa să pregătească proiecte, Vladimir Putin a declarat că nu se amestecă în alegerea pe care a făcut-o Regatul Unit.


MAREA BRITANIE IESE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ! David Cameron a anunțat CĂ DEMISIONEAZĂ: „Țara trebuie să aibă o NOUĂ CONDUCERE”. 52% dintre BRITANICI au votat ”LEAVE”, 48% ”STAY” | UPDATE

E OFICIAL! MAREA BRITANIE VA IEȘI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ! După numărătoarea voturilor în Marea Britanie, spre surpriza multora, rezultatul se îndreaptă spre o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. SKY NEWS și BBC anunțau acum câteva ore o victorie a taberei care a cerut ieșirea din Uniunea Europeană. Primele efecte: lira sterlină s-a depreciat cu 10 la sută. Premierul David Cameron a anunțat că se va retrage din fruntea guvernului…citeşte mai multe AICI.


Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat, în urma anunţării rezultatului referendumului din Marea Britanie, că este “în totalitate conştient de cât de grav, sau chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic”, dar că “UE nu este doar un proiect al vremurilor bune”.

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a convocat vineri pe liderii politici din țara pe care o conduce pentru a discuta posibiele consecințe ale ieșirii Marii Britanii din UE.

„Trebuie să tragem concluziile din referendum. Poate fi greu de imaginat dar nu trebuie să uităm că ideea unității europene e ideea păcii europene. Aceasta va rămâne și în viitor. În Europa încă simțim efectele războaielor care au dislocat atâția oameni din țările lor. Germania are interesul ca integrarea europeană să reușească”, a precizat Merkel.

Preşedintele Franţei Francois Holland a declarat că Europa trebuie să pregătească proiecte și să nu se piardă în proceduri”, adugând că  ”Europa reprezintă o idee măreață”. 

Primul ministru italian Matteo Renzi a cerut vineri Uniunii Europene să schimbe direcţia după votul Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar. “Trebuie să schimbăm UE pentru a o face mai umană şi mai dreaptă, pentru că Europa este casa noastră, este viitorul nostru”, a declarat Renzi.

Președintele Iohannis anunță că România nu va avea de suferit în urma referendumului din Marea Britanie privind desprinderea acestei țări de Uniunea Europeană.

”Este important că UK după ieșirea din UE va rămâne un partener cu România. În discuțiile pe care le-am avut astăzi am primit informații valoroase. Primul ministru mi-a spus că că impactul asupra economiei este gestionabil. Domnul Isărescu, guvernatorul BNR, mi-a spus că impactul asupra monedei naționale va fi mic”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat, vineri, că Federaţia Rusă nu s-a amestecat, nu se amestecă şi nu se va amesteca în alegerea Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană (UE).

“Aceasta este alegerea supuşilor Marii Britanii. Nu ne-am amestecat în niciun fel în aceasta şi nu intenţionăm să ne amestecăm. Judecând după toate, acum vor urma nişte proceduri oficiale, legate de decizia britanicilor privind ieşirea lor din UE. Vom urmări cu atenţie ce se întâmplă, pentru a analiza”, a spus Putin. Liderul rus a dat asigurări că autorităţile Federaţiei Ruse vor face totul pentru a reduce la maximum efectele negative pe care decizia Marii Britanii le-ar putea avea pentru economia rusă. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a precizat, vineri dimineața, că preşedintele american Barack Obama a fost informat despre rezultatul referendumului din Marea Britanie, şi aşteaptă să aibă ocazia de a discuta cu fostul premier David Cameron.

Candidatul republican pentru Casa Albă, Donald Trump, s-a arătat satisfăcut de decizia Marii Britanii de a ieși din UE. ”Cred că este extraordinar. Este fantastic”, a declarat Trump.

Tag-uri:
Marii Britanii, Uniunea Europeană, BREXIT, reactii la brexit, referendumul Marea Britanie, hollande, Marea Britanie, Merkel, Renzi, Donald Tusk., Francois Holland, Vladimir Putin, Iohannis, Obama, Donald Trump, reactii lideri ai lumii

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/merkel_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/merkel_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii | 7 Vizualizari Angela Merkel şi Vladimir Putin Cei mai...

Preluat de la EVZ