loading…

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că România regretă, dar respectă votul britanicilor pentru ieșirea din UE, precizând că România rămâne atașată proiectului european și că este nevoie de calm și de solidaritate, iar impactul asupra economiei este unul mic.

Noi regretăm acest vot, dar în același timp vreau să spun foarte clar că noi respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros, România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană și în acest context România rămâne atașată proiectului european. (…) România este convinsă că UE trebuie să continue, dorim să fim parte din acest proiect. Este nevoie de solidaritate și unitate în UE, între cele 27 de state membre“, a declarat președintele, la finalul consultărilor cu liderii politici, premierul Dacian Cioloș și guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Șeful statului a reafirmat că premierul și guvernatorul BNR au dat asigurări că impactul asupra economiei și monedei naționale este unul mic.

În discuțiile pe care le-am avut astăzi am solicitat și primit asigurări importante pentru țară, pentru români. Prim-ministrul ne-a asigurat că impactul Brexit asupra economiei nu este mare, nu e motiv de îngrijorare, va fi gestionat fără probleme majore. De la guvernator – impactul asupra monedei naționale este mic și gestionabil, leul nu va avea probleme ne-a asigurat guvernatorul Mugur Isărescu“, a declarat președintele.

Klaus Iohannis a mai spus că românii trebuie să își păstreze calmul și a reafirmat consensul politic în ceea ce privește continuarea pe calea europeană.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-romania-ramane-atasata-proiectului-european-25121.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/iohannis-romania-ramane-atasata-proiectului-european-25121-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv