Autor:
Otilia Matei
| vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 368 Vizualizari

În 1945, fotograful de origine română, Andre de Dienes se afla la Hollywood în căutarea unei muze. Acesta lucra la un proiect experimental în care avea nevoie de modele pentru a poza nud.

După ce a apelat la mai multe agenții de modelling, norocul i-a venit de unde se aștepta mai puțin. Abia atunci a intrat în viața lui tânăra Norma Jeane Baker. Fata se pregătea de debutul său în cetatea filmului american, iar agenția cu care lucra a considerat oportună această șansă. 

Andre de Dienes s-a îndrăgostit de fata de 19 ani, zâmbitoare și pură, pe care avea s-o numească îngerul său. În loc să-i propună să fotografieze pentru proiectul său, Dienes a invitat-o pe Norma într-o excursie prin California, Nevada, Arizona și Oregon, călătorie care a culminat cu logodna dintre cei doi.

Însă povestea dintre cei doi nu a durat prea mult. Norma Jean a devenit Marilyn Monroe, actrița pregătită să ia cu asalt lumea cinematografiei, iar Dienes a renunțat la proiectul său inițial, însă tot a imortalizat-o pe frumoasa Norma Jeane într/o serie de fotografii care vor fi publicate într-un volum de poezii. 

Andre de Dienes a fost un fotograf de origine română, născut pe 18 decembrie 1913 în Transilvania. Artistul a plecat de acasă la 15 ani după sinuciderea mamei sale și a călătorit în toată Europa, ajungând până pe continentul african în Tunisia. Aici și-a cumpărat primul aparat de fotografiat marca Retina. 

Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortenson pe 1 iunie 1926) a fost o actriță americană, faimoasă pentru rolurile sale de blondă prostuță, fiind considerată una dintre cele mai atrăgătoare femei din lume. Tag-uri:
Andre de Dienes, fotograful de origine romana Andre de Dienes, Andre de Dienes si Marilyn Monroe, proiect fotorafic Andre de Dienes, Marilyn Monroe, Norma Jeane, Marilyn Monroe fotografiata de Andre de Dienes

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/3_50-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/3_50-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii | 368 Vizualizari În 1945, fotograful de origine română, ...

Preluat de la EVZ