Autor:
Ionuţ MureşanOtilia Matei | vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 105 Vizualizari

Laurenţiu Octavian Graure

Laurențiu Octavian Graure, directorul Complexului Energetic Turceni a declarat vineri, audiat fiind în procesul în care fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Șova sunt acuzați de corupție, că procurorul de caz Nicolae Uncheșelu l-a amenințat înainte de a-i comunica faptul că este suspect in cauză şi îl va băga 15 ani la închisoare dacă nu îi va spune despre o presupusă înțelegere între directorii CE Turceni, Dan Șova şi Victor Ponta. Procurorul de caz se referea la o înțelegere în urma căreia directorii complexului urmau “să-i dea de lucru lui Șova pentru a-l plăti pe Ponta”.

Graure Laurenţiu Octavian a declarat în față ÎCCJ și s-a consemnat la dosar că a fost chemat informal de procurorul Uncheşelu, iar timp de 3 ore acesta i-a cerut să declare că știe de o înțelegere între Sova, Ciurel și Ponta prin care să i se dea bani lui Ponta. 

Avocat: Ce i s-a cerut de procurorul de caz înainte de a fi pus sub acuzaţie de procurorul Uncheşelu? 

Laurenţiu Graure: M-a ţinut 3 ore, m-a chemat pentru nimic, am vorbit cu el. M-a întrebat ce ştiu de înţelegerea dintre Cristea, Ciurel, Ponta, Şova şi câţi bani au luat fiecare. Mi-a zis că mă arestează 15 ani. După 3 ore mi-a înmânat o hârtie că sunt suspect. Am zis că nu ştiu aşa ceva. 

Vorbea de o prefăcătorie a lui Ciurel şi Cristea că-i dau de lucru lui Şova ca acesta să-l plătească pe Ponta. I-am zis că nu ştiu nimic şi m-a dat afară. 

Tariful orar cu casă de avocatură a lui Şova era de aproximativ 150 de lei pe oră.  Plata onorariilor era făcută în baza unor procese verbale şi a unor note de onorarii din partea casei de avocatură. Aceste note erau verificate de o persoană responsabilă de contract şi trimise spre decontare.

Ca o consecinţă a faptului că Octavian Laurenţiu Graure a refuzat să declare ceva ce nu ştie, procurorul i-a făcut un proces verbal în calitate de suspect şi l-a dat afară din birou. Tag-uri:
octavian laurentiu graure, complexul energetic turceni, dan sova, procurorul uncheselu, laurentiu graure amenintat, dosar de coruptie, victor ponta, fostul premier victor ponta, directorul complexului turceni amenintat, Graure Lauren, Octavian Lauren

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/laurentiu-graure-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/laurentiu-graure-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Ionuţ Mureşan,  Otilia Matei | vineri, 24 iunie 2016 | 0 Comentarii | 105 Vizualizari Laurenţiu Octavian Graure Laurențiu Octavian Graure, directorul...

Preluat de la EVZ