loading…

SN Nuclearelectrica SA anunță finalizarea lucrărilor opririi planificate 2016 a Unității 1 CNE Cernavodă. Sincronizarea la Sistemul Energetic Național a Unitatii 1 CNE Cernavoda se va realiza în seara zilei de  25 iunie 2016.

Unitatea 1 a intrat în oprire planificată în data de 6 mai 2016 în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

În perioada opririi planificate s-au efectuat activități diverse și complexe din următoarele categorii:

  • Întreținere preventivă și corectivă;
  • Inspecții obligatorii;
  • Testări obligatorii, conform cerințelor Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare, care se pot efectua numai cu centrala oprită;
  • Implementare de modificări de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente.

Opririle planificate sunt considerate proiecte ale companiei, initiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, avand o echipa de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane si bugetare corespunzatoare.

Oprirea planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda din acest an a avut o durata de 51 de zile fata de durata normala a oprilor planificate, de aproximativ 30 de zile. Durata extinsa a opririi planificate a Unitatii 1 a implicat realizarea  unor lucrari suplimentare de intretinere a generatorului de aburi.  Acesta este un demers standard, implementat de centralele de tip CANDU 6 la nivel global, o singura data pe toata durata initiala de viata de 30 de ani a unei unitati nucleare, in functie de analiza datelor tehnice.

Analizele aferente prelungirii opririi planificate 2016 au evidentiat avantaje de natura economica si tehnica  materializate prin imbunatatirea eficientei ciclului termic ce are drept rezultat cresterea productiei cu circa 1.5-2% fata de nivelul prognozat in lipsa efectuarii acestei lucrari.

Toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cernavoda-unitatea-1-a-centralei-nucleare-va-fi-repusa-maine-in-functiune-dupa-51-de-zile-de-testari-si-verificari-25130.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cernavoda-unitatea-1-a-centralei-nucleare-va-fi-repusa-maine-in-functiune-dupa-51-de-zile-de-testari-si-verificari-25130-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv