loading…

Grupul auto Volkswagen va plăti 10,2 miliarde de dolari, în Statele Unite, pentru soluționarea solicitărilor de daune în scandalul manipulării testelor de emisii diesel, afirmă surse citate de site-ul agenției Associated Press.

Grupul auto german a admis, în 2015, că a manipulat emisiile la motoarele diesel pentru a permite trecerea testelor de poluare. Compania Volkswagen a rezervat 18 miliarde de dolari pentru costuri asociate scandalului emisiilor poluante, notează Mediafax.

Potrivit surselor citate, Volkswagen va oferi compansații de câte 7.000 de dolari proprietarilor vehiculelor care au probleme cu emisiile.

În septembrie 2015, Volkswagen a anunțat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetățeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german ar fi instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen și Audi.

Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situatiile generale de funcționare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susține Agenția americană pentru Protecția Mediului. Potrivit autorităților americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/volkswagen-va-plati-in-sua-compensatii-de-10-2-miliarde-de-dolari-pentru-emisiile-poluante-25104.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/volkswagen-va-plati-in-sua-compensatii-de-10-2-miliarde-de-dolari-pentru-emisiile-poluante-25104-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv