Autor:
Carmen Anghel
| joi, 23 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 92 Vizualizari

„Toate bufnițele” este un roman foarte apreciat de critica din Germania

Un scriitor român este vedetă în Germania. Volumele sale sunt foarte appreciate nu doar în această țară, pentru că au fost traduse în alte 11 limbi.

Prestigosul site www.perlentaucher.de, cea mai importantă revistă culturală germană online, a inclus romanul „Toate bufniţele, de Filip Florian, printre cele mai bune cărți ale lunii iunie..

Cu titlul „Alle Eulen”, romanul „Toate bufniţele” a fost publicat de curând în Germania. „Toate bufniţele” – cel mai recent roman semnat de Filip Florian, apărut în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, în anul 2012 (ediția a II-a, 2015), şi în format digital – a obținut Premiul pentru „Cea mai bună carte a anului”, secțiunea „Beletristică”, la Gala „Bun de Tipar”, ediția a II-a, 2013. Romanul se află pe lista de bestselleruri a Editurii Polirom.

Literatura lui Filip Florian este deja cunoscută în spațiul cultural de expresie germană, la Editura Suhrkamp fiind publicat, de asemenea în traducerea lui Georg Aescht, romanul „Degete mici” (cinci ediții la Polirom), în anul 2008, cu titlul Kleine Finger.

„Apariţie pe scena mondială: în Filip Florian poate fi descoperit un mare povestitor. Romanul său «Toate bufniţele» este o carte copleşitoare. Ea povesteşte despre consolare şi disperare în totalitarismul românesc. (…) Aceasta este consolarea cărţilor triste ale lui Filip Florian: că există transformări ale realităţii care o fac suportabilă. Că măcar în ficţiune este posibil ca la celălalt capăt al tunelului îngheţat să fie o fată zâmbitoare.” (Paul Jandl, Die Welt).

Pentru a „gusta” puțin din talentul scriitorului, am obținut, prin amabilitatea editurii Polirom, un fragment din „Toate bufnițele”.

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Filip Florian, Alle Eulen, Fiction Ltd, Editurii Polirom, Editura Suhrkamp, Georg Aescht, Kleine Finger, Paul Jandl, Die Welt, Jan Koneffke, Editura Matthes, Zilele Regelui, Uniunii Na, Patronatului Rom, Premiul Uniunii, Matei Florian, Muzeul Na, Literaturii Rom, Editura Polirom, Marea Britanie

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/toate-bufnitele-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/toate-bufnitele-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialCultură
Autor: Carmen Anghel | joi, 23 iunie 2016 | 1 Comentarii | 92 Vizualizari „Toate bufnițele” este un roman foarte apreciat de...

Preluat de la EVZ