Autor:
Radu Andreea
| joi, 23 iunie 2016 | 12 Comentarii
| 2098 Vizualizari

Momentele de panică au avut astăzi loc în Germania. Un bărbat înarmat s-a baricadat într-un cinematograf luând mai mulţi ostatici. Autorului atacului a fost ucis de poliție.

UPDATE: “Atacatorul s-a deplasat în complexul de cinematografe și dădea impresia că are probleme psihice. Bărbatul avea asupra sa o pușcă sau un ‘pistol lung’ și forțele speciale au intervenit și l-au împușcat”, a declarat ministrul de interne al landului Hesse, Peter Beuth, în parlamentul regional.

“Nu există nicio dovadă că alte persoane în afară de atacator au fost rănite sau ucise”, a afirmat Beuth.

Inițial, mai multe publicații germane, printre care Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) și cotidianul Bild, au afirmat că în atac au fost rănite între 20 și 50 de persoane. În cele din urmă, presa locală a făcut cunoscut că mai multe persoane din cinematograf au suferit intoxicații după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Pentru moment, nu există nicio informație cu privire la identitatea sau motivele agresorului. Potrivit agenției de știri DPA, surse din cadrul serviciilor de securitate au dat asigurări că atacul nu a avut “nicio legătură cu terorismul”.

UPDATE: “Un apel de urgență a fost primit de poliție la ora 14:45 (…) potrivit căruia un bărbat înarmat a intrat în cinema’ și ‘a tras patru focuri de armă”, a afirmat ministrul Peter Beuth.

UPDATE: “Persoanele luate ostatice de un bărbat înarmat într-un cinema din orașul Viernheim, au fost eliberate și sunt nevătămate”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției germane, citat joi de agenția DPA.

UPDATE: Atacatorul este mort, ‘anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne.

Conform presei germane, autorul atacului – neonazistul Samuel Hydenburger – a fost împuşcat mortal în cursul descinderii forţelor speciale.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite după ce individul intrase înarmat în cinematograful Kinopolis din Viernheim, un orăşel situat în sud-vestul Germaniei.

Potrivit unor surse, răniţii au fost victima gazelor lacrimogene care ar fi fost folosite de autorul luării de ostatici sau de către poliţie.

Un bărbat mascat înarmat cu un pistol şi cu o centură cu muniţie a deschis focul într-un cinematograf din oraşul german Viernheim (vest), lângă Frankfurt, rănind între 20 şi 50 de persoane, după care s-a baricadat în interior, a informat joi mass-media din Germania. 

Nu este clar care este motivaţia autorului atacului, dar incidentul ar putea avea caracter terorist.

Incidentul a avut loc la complexul cinematografic Kinopolis. Bărbatul era mascat și purta o centură cu muniție.

Un purtător de cuvânt al poliției locale a vorbit doar despre amenințări vagi ale atacatorului, potrivit Tagesschau.

Tag-uri:
atac armat, atac in germania, atac armat in germania, germania cinematograf, atac in cinematograf, cinema germania, germania atac, germania, angela merkel

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/1_73-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/1_73-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Andreea | joi, 23 iunie 2016 | 12 Comentarii | 2098 Vizualizari Momentele de panică au avut astăzi loc...

Preluat de la EVZ