Congresmenii democrați au organizat, ieri, un protest neobișnuit, așezându-se pe podeaua sălii unde se întrunește Camera Reprezentanților din Congres, aceștia cerând adoptarea unor măsuri adiționale de control a regimului armelor de foc, relatează Associated Press.

Protestul durează de mai bine 10 ore, astfel blocând procesul legislativ, democrații scandând “Nu proiect de lege, nu pauză!” și fluturând bilețele pe care sunt înscrise numele victimelor atacurilor cu arme.

Președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, a încercat să treacă peste aceste izbucniri și să anunțe începutul sesiunii de lucru, însă participanții la protest au început să strige “Rușine! Rușine! Rușine!”.

Democrații au anunțat că vor continua protestul până când republicanii vor accepta să supună la vot proiectele de lege care stipulează o extindere a verificărilor antecedentelor infracționale și psihiatrice înainte de vânzarea unei arme de foc, dar și interdicția vânzării de arme către persoanele aflate pe lista suspecților de legături cu organizații teroriste.

Paul Ryan a caracterizat protestul ca fiind “nimic mai mult decât un truc de publicitate”, iar într-un interviu pentru CNN a afirmat că nu va fi nici un vot pe tema cerută de protestatari.

“Nu vom lua un drept constituțional cetățenesc fără o dezbatere temeinică”, a mai spus Ryan.

Până seara, 168 de democrați din Camera Reprezentanților și 34 de senatori democrați s-au alăturat protestului, potrivit biroului liderului minorității din Camera Reprezentanților.

Printre senatorii democrați care s-au protestului se numără liderul grupului minoritar din Senat, Harry Reid, candidatul prezidențial Bernie Sanders și Chris Murphy.

Recent, Senatul american, dominat de republicani, a respins toate cele patru propuneri legislative de restricționare a regimului armelor de foc, înaintate ca răspuns la masacrul de la clubul de noapte din Orlando.

rootstireaActualitate/Esential
Congresmenii democrați au organizat, ieri, un protest neobișnuit, așezându-se pe podeaua sălii unde se întrunește Camera Reprezentanților din Congres, aceștia cerând adoptarea unor măsuri adiționale de control a regimului armelor de foc, relatează Associated Press. Protestul durează de mai bine 10 ore, astfel blocând procesul legislativ, democrații scandând 'Nu proiect...

Preluat de la romania ntv