Autor:
Radu Pădure
| joi, 23 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 1034 Vizualizari

Pădurile siciliene atacate cu „pisici incendiare”

În mai puțin de 48 de ore, 5600 de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări în Sicilia. Potrivit unei senzaționale anchete jurnalistice, la originea acestei hecatombe forestiere se află Mafia siciliană, care, prin aceste incendii, a descoperit un nou gen de afaceri profitabile.

Autoritățile nu și-au crezut ochilor când au văzut pe imaginile înregistrate de camerele de supraveghere: la marginea pădurii, mafioții leagă de cozile unor pisici cârpe îmbibate cu benzină, cărora le dau foc; felinele, înnebunite de frică și de durere, o rup la fugă printre copaci.

În acest mod, au fost declanșate simultan 800 de incendii, se arată într-o anchetă realizată de consorțiul de jurnaliști Organized Crime an Corruption Report Project și publicată în presa britanică și americană. Toate incendiile au fost puse în timpul nopții.

Numeroase case, hoteluri, ferme și rezervații naturale protejate au fost distruse astfel, prin intermediul „pisicilor incendiare”. Pagubele sunt estimate momentan la 30 de milioane de euro.

Scirocco, vântul african uscat și fierbinte, care suflă acum peste Sicilia nu face decât să ațâțe incendiile provocate de Mafia.

Guvernatorul Siciliei, Rosario Crocetta, a declarat pentru publicația americană The Daily Beast că mai mulți pădurari au fost concediați la începutul lunii iunie, după ce s-a descoperit că sunt membri ai Cosa Nostra.

De mai mulți ani, mafia siciliană investește masiv în păduri și mai ales în companiile care se ocupă de reîmpăduriri. Astfel, incendiile devastatoare din ultimele zile sunt mană cerească pentru mafioți.

Însă autoritățile au și o altă teorie: mafia ar fi creat împreună cu agenții imobiliari o adevărată filieră, pentru a construi peste cenușa pădurilor vile, hoteluri și parcări.

Ministrul de Interne Angelino Alfano a amenințat că persoanele descoperite vinovate de incendierile masive din ultimele săptămâni vor suporta „represalii puternice”.

Tag-uri:
incendii, sicilia, mafia, mafia siciliana, cosa nostra, pisici

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sicilia-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sicilia-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Radu Pădure | joi, 23 iunie 2016 | 0 Comentarii | 1034 Vizualizari Pădurile siciliene atacate cu „pisici incendiare” În mai...

Preluat de la EVZ