loading…

Rusia probabil va instala sisteme avansate de rachete nucleare în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu țări NATO, până în anul 2019, ca reacție la elementele antirachetă montate în România și Polonia, afirmă surse militare ruse și analiști citați de site-ul agenției Reuters.

“Din informațiile existente, instalarea unor noi sisteme de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad este inevitabilă”, afirmă Mihail Barabanov, analist la Centrul pentru Analize Strategice și Tehnologie (CAST), cu sediul la Moscova. Institutul CAST are contract de consultanță cu Ministerul rus al Apărării, notează Mediafax.

Sistemele Iskander (SS-26, conform terminologiei NATO), au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri și pot transporta focoase nucleare.

“Rușii intenționează să facă o mulțime de lucruri”, atrage atenția Steven Pifer, fost ambasador al SUA în Ucraina și expert la Institutul Brookings.

Președinția Rusiei a avertizat frecvent că ar putea instala rachete nucleare Iskander M în regiunea rusă Kaliningrad, la frontiera cu Polonia și Lituania, ca reacție la instalarea elementelor antibalistice NATO în România.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-ar-putea-instala-rachete-nucleare-in-kaliningrad-ca-reactie-la-sistemul-antiracheta-nato-25103.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-ar-putea-instala-rachete-nucleare-in-kaliningrad-ca-reactie-la-sistemul-antiracheta-nato-25103-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv