Autor:
Otilia Matei
| joi, 23 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 351 Vizualizari

Imediat ce implicarea americană în războiul din Vietnam a început, A-1 Skyraider a fost încă o aeronava de atac mediu, deși a fost planificat să fie înlocuit cu A-6A Intruder ca parte a comutatorului general al aeronavelor cu jet. Skyraiders de la Constellation and Ticonderoga au participat la primele lovituri militare americane împotriva Vietnamului de Nord, la 5 august 1964 o parte a operației Pierce Arrow ca răspuns la incidentul din Golful Tonkin, bombardând depozitele de combustibil la Vinh.

Spre deosebire de războiul din Coreea, care a debutat cu un deceniu mai devreme, Forțele Aeriene SUA au folosit navale A-1 Skyraider pentru prima dată în Vietnam. După cum a progresat războiul din Vietnam, USAF A-1s au fost vopsite în camuflaj, în timp ce USN A-1 Skyraiders au fost gri / culoare albă; din nou, spre deosebire de războiul din Coreea, atunci când A-1 s-au vopsit albastru inchis. 

În octombrie 1965, în ultima misiune din acest an, Clarence J. Stoddard care zbura cu un A-1 H a aruncat un obiect mai… special, alături de celelalte proiectile. În această perioadă, statul american se confrunta cu o problemă a priectilelor, uneori fiind nevoiţi să folosească doar jumătate din încărcătura necesară, alocată unei aeronave. 

Clint Johnson, un fost pilot pe avionul VA-25 a relatat că unul dintre piloţi a ataşat o toaletă pe post de proiectil. Vasul de toaletă era defect şi urma să fie arunct, iar acest gest a fost catalogat drept o glumă între soldaţi.

Ba mai mult, căpitanul în retragere, Johnson şi-a amintit glumele colegilor de la sol care se întrebau în ce fel de război luptă piloţii, unii dintre ei susţinând că ar fi vorba de un conflict bacteriologic, nicidecum unul împotriva vietnamezilor. 

Încă o dată istoria s-a dovedit mai ciudată decât operele de ficţiune. 

Tag-uri:
razboiul din vietnam, vietnam, proiectil toaleta, toaleta pe post de bomba, Clint Johnson, pilotul Clint Johnson

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/b_3-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/b_3-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | joi, 23 iunie 2016 | 1 Comentarii | 351 Vizualizari Imediat ce implicarea americană în războiul din...

Preluat de la EVZ