Autor:
Otilia Matei
| joi, 23 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 865 Vizualizari

Perioada Celui De-al Doilea Război Mondial nu are numai episoade întunecate. Soldaţii americani reuşeau să-şi distragă atenţia de la atrocităţile pe care le observau zilnic pe câmpul de luptă prin practicarea unui stil pictural foarte la modă în acea perioadă.

Nose art era o tehnică de pictură aplicată pe fuzelajele avioanelor de război (şi nu numai), fiind cunoscută şi ca “grafitti aviatic”. 

Inițial, această tehnică a debutat din rațiuni practice, fiind folosită pentru identificarea unităților aliate, iar în timp, a evoluat pentru a exprima individualitatea trupelor sau chiar a piloților, pentru a evoca amintiri legate de viața de acasă și ca un fel de protecție psihologică împotriva solicitărilor provocate de război și probabilitatea morții. 

La începutul războiului, echipajele Air Force se inspirau din revistele Esquire Magazine, Men Only și Look, decorând aeronavele B-17 sau Fortăreața Zburătoare cu siluete feminine extrem de senzuale. 

Deși nu a fost niciodată considerată o formă de artă oficială, nose art reprezintă, cu siguranță, documente inedite, privind viața din timpul celui De-al Doilea Război Mondial.Tag-uri:
al doilea razboi mondial, conflagratie, nose art, fuzelaje decorate, arta senzuala, avioane pictate, graffiti aviatic

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/16_19-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/16_19-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | joi, 23 iunie 2016 | 0 Comentarii | 865 Vizualizari Perioada Celui De-al Doilea Război Mondial nu...

Preluat de la EVZ