loading…

Pugilistul ucrainean Vladimir Klitschko îl compară pe viitorul său adversar Tyson Fury cu Adolf Hitler și crede că întâlnirea cu britanicul nu va însemna doar un meci de box, ci și o luptă împotriva homofobiei, antisemitismului și discriminării sexuale, notează iNews.

„Tyson Fury ar merita să fie suspendat din box și deposedat de toate titlurile, din cauza comentariilor sale din ultima vreme, care îl aseamănă cu Adolf Hitler, privind antisemitismul, homofobia și discriminării sexuale”, a spus Vladimir Klitschko, citat de iNews.

Vladimir Klitschko, în vârstă de 39 de ani, care deținea cel puțin un titlu mondial în ultimii nouă ani, a fost învins la puncte de Fury, în noiembrie 2015, înregistrând prima înfrângere în ultimii 11 ani. În urma eșecului, ucraineanul a pierdut centurile WBA, IBF și WBO, la categoria grea.

Meciul revanșă dintre Vladimir Klitschko și Tyson Fury va avea loc pe 9 iulie, la Manchester.

Tyson Fury și-a cerut scuze luna trecută pentru un videoclip postat pe o platformă de socializare, clip care conținea comentarii homofobe, sexiste și antisemite. Organizația “Campaign Against Antisemitism” a cerut ca Fury să fie suspendat și a depus o cerere scrisă la Comisia de Control a Boxului Britanic. Campionul în vârstă de 27 de ani a promis că-și va îndrepta comportamentul din postura de ambasador al boxului britanic.

Anul trecut, Tyson Fury a fost criticat pe fondul unor comentarii despre homosexualitate, pedofilie și femei, iar peste 100.000 de oameni au semnat o petiție online în care au cerut să fie scos de pe lista BBC pentru premiul Personalitatea Sportivă a Anului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/box-vladimir-klitschko-l-a-comparat-pe-tyson-fury-cu-hitler-inaintea-meciului-revansa-25096.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/box-vladimir-klitschko-l-a-comparat-pe-tyson-fury-cu-hitler-inaintea-meciului-revansa-25096-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv