loading…

Alexandru Găină, principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998, a fost pus, astăzi, sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile de judecătorii Tribunalului București, hotărârea nefiind definitivă.

Alexandru Găină, reținut de procurorii Capitalei pentru că l-ar fi ucis pe omul de afaceri Mihai Ionescu, a fost prezentat, joi, în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile sub acuzația de omor calificat. Judecătorii au respins propunerea parchetului și au dispus ca Alexandru Găină să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, decizia fiind executorie dar nu și definitivă. Anchetatorii au posibilitatea să facă contestație la instanța superioară, Curtea de Apel București.

Omul de afaceri Mihai Ionescu a fost ucis la data de 15 iulie 1998, fiind împușcat în timp ce se afla la volanul autoturismului, în fața locuinței sale situate în sectorul 2.

“În perioada 2014-2016, pe lângă alte activități specifice, au fost reaudiați peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane din planșă fotografică și au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârșirii faptei”, anunțau procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București printr-un comunicat de presă.

Miercuri, procurorii l-au reținut pe Alexandru Găină pentru 24 de ore după ce au făcut percheziții la locuința acestuia.

“Din probele administrate în cauză a reieșit faptul că, după o supraveghere prealabilă în vederea pregătirii comiterii faptei, Găină Alexandru Constantin a executat trei focuri cu o armă letală procurată în acest scop, în direcția victimei I.M., provocându-i plăgi în zona toracelui, leziuni grave care în scurt timp au condus la decesul acesteia”, explică procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul Ministerului de Interne, ar fi acționat la comandă, în condițiile unor împrumuturi pe care mai mulți italieni le datorau celui decedat, anchetatorii colaborând cu autoritățile judiciare italiene pentru rezolvarea acestui caz.

Alexandru Găină a fost de la începutul anilor 2000 și până de curând, cercetat, judecat și închis în numeroase dosare penale pentru fapte precum furt, viol, fals de indentitate, fals intelectual, vătămare corporală și fugă de la locul accidentului.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/barbatul-suspectat-ca-l-a-ucis-pe-afaceristul-mihai-ionescu-pus-sub-control-judiciar-de-instanta-25092.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/barbatul-suspectat-ca-l-a-ucis-pe-afaceristul-mihai-ionescu-pus-sub-control-judiciar-de-instanta-25092-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv