Recent retras din activitatea sportivă, Adrian Mutu a analizat dur modul în care ne-am prezentat la EURO 2016. “Briliantul” a precizat că a terminat și cursurile școlii antrenori și se pregătește pentru licența B.

Adus la începutul sezonului 2015-2016 de către ASA Târgu Mureș, golgheterul all-time al echipei naționale era așteptat să reprezinte o piesă importantă în angrenajul echipei. Din păcate, Mutu nu a reușit să înscrie pentru mureșeni. În schimb, s-a făcut vizibil mai mult prin indicațiile pe care le-a dat de pe banca de rezerve spre colegii săi din teren:

Mă bucur că am luat carnetul de antrenor, o să încep și pentru licența B. Am prezentat filosofia antrenorului de fotbal, a mea de fapt, a fost totul ok”, a declarat Mutu pentru Digi Sport.

Fostul decar al naționalei a făcut o paralelă între ultimele două Campionate Europene la care a participat România (2008, 2016). La EURO 2008 (Elveția și Austria), Mutu a fost prezent și a reușit să marcheze un gol împotriva Italiei, la remiza 1-1, rămas și singurul dat de România la turneul final din 2008. Adrian Mutu a considerat, în intervenția sa, că actuala națională a fost chiar mai slabă decât cea de la penutimul Campionat European la care am fost prezenți:

Am început bine cu Franța și, chiar dacă am pierdut eram entuziasmați că o să vedem o echipă a României hotărâtă să câștige. Din păcate, nu a fost așa, nu am avut nicio idee de joc și am fost apatici pe alocuri. Ultimul meci a fost incredibil, se vede clar că nu a fost nicio idee de joc la ceea ce am arătat pe teren. Am făcut mai puține puncte și decât în 2008. Atunci am avut o grupă de foc și am făcut două puncte, terminând pe locul 3. De la toți jucătorii mă așteptam să ofere mai mult”, a mai precizat Mutu.

Franța și Elveția s-au calificat în “optimile de finală” ale EURO 2016. Albania a ieșit și ea din calculele calificării din grupe, în timp ce “tricolorii” au ajuns deja acasă.

rootstireaActualitate/Esential
Recent retras din activitatea sportivă, Adrian Mutu a analizat dur modul în care ne-am prezentat la EURO 2016. “Briliantul” a precizat că a terminat și cursurile școlii antrenori și se pregătește pentru licența B. Adus la începutul sezonului 2015-2016 de către ASA Târgu Mureș, golgheterul all-time al echipei naționale era...

Preluat de la romania ntv