Autor:
Petrisor Cana
| miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 696 Vizualizari

Un asasinat comis în anul 1998, rămas, până astăzi, cu autor necunoscut, a fost desluşit de poliţiştii de la Serviciul Omoruri. Principalul suspect care l-ar fi executat cu patru focuri de armă pe Mihai Ionescu, la comanda mafiei italiene, este Alexandru Găină, fiul unui fost ofiţer al serviciului secret al ministerului de interne, celebra “Doi şi-un sfert”.

Poliţiştii de la Serviciul Omoruri, din cadrul Poliţiei Capitalei, împreună cu un procuror de la Parchetul Bucureşti, efectuează o perchezitie în Snagov, judetul Ilfov. Este vizat un barbat bănuit de comiterea infracţiunii de omor prin împuşcare, comis în anul 1998. Victimă a fost Mihai Ionescu, anunţă Poliţia Capitalei.

Surse din rândul anchetetorilor au precizat că principalul suspect în acest caz este Alexandru Găină, fiul unui fost colonel în ministerul de interne, arestat pentru viol şi autor a numeroase fapte reprobabile, la începutul anilor 2000.

Asasinatul ar fi fost comis la comanda mafiei italeine, din Napoli. Principalul suspect, Alexandru Găină este fiul unui fost colonel din cdarul serviciului secret al ministerului de interne – fosta “Doi şi-un sfert”, UM 0215. El a fost complice al celebrului hoţ de maşini Radu Bolgiu, zis “Robocop”, fiind condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la o pedeapsă cu închisoarea de doi ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. El a fost eliberat condiţionat după ce a executat jumatate de pedeapsa. În martie 2001, Alexandru Găină a scăpat de o nouă condamnare pentru implicare în furtul a 18 spargeri de maşini şi de locuinţe, fapte datând din perioada 1991-1994, pentru că, aşa cum a constatat instanţa Judecatoriei Sectorului 2, intervenise prescripţia faptelor, scrie adevarul.ro.

În anul 2001, el figura cercetat în alte şapte dosare penale, sub acuzaţii precum furturi din autoturisme de lux, fals privind identitatea şi fals în declaraţii. A fost arestat la 12 noiembrie 1999, dar trei luni mai tarziu a fost eliberat prin sentinţa Tribunalului Bucureşti. Într-un alt dosar, Găină a fost acuzat, la Constanţa, de vătămarea corporală gravă a tinerei Despina Panait, precum şi de părăsirea locului accidentului. De asemenea, beizadeaua fostului ofiţer a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru violarea unei student, în noaptea de 6 spre 7 mai 2000.

Tag-uri:
Erviciul Omoruri, Serviciul Omoruri, Parchetul Bucure, Mihai Ionescu, asasinat, 1998, Otopeni

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/crima-politia-nu-treceti-c-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/crima-politia-nu-treceti-c-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Autor: Petrisor Cana | miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii | 696 Vizualizari Un asasinat comis în anul 1998,...

Preluat de la EVZ