Autor:
Matei Năstase
| miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 55 Vizualizari

Locul unde s-a tras cu arma de foc neletală.

Incident șocant în Bacău. Un om care a parcat pe un loc gratuit a amenințat cu o armă neletală de un vecin care voia să ocupe locul. Totuși, cel din urmă se apără. El spune că a fost autoapărare și că vecinul acuzator a fost cel care a început cearta. Totodată, polițștii au deschis un dosar penal pentru uz de armă neletală fără drept.

Redăm declarațiile celor doi, potrivit deșteptarea.ro:

Ionuț Hozu, acuzatorul.

”Marchiș Alexandru Emil, în vârstă de 32 ani, care îmi este și vecin perete în perete, m-a abordat în față garajului meu, la o discuție începută cu o seară înainte, legată de locul de parcare. Atunci, mi-am găsit mașină cu ștergătoarele ridicate.

Știind cine este autorul, am sunat la interfonul din scară blocului, la apartamentul sau. A deschis geamul și ușor iritat mi-a spus că el a făcut-o intenționat pentru a mă avertiză să nu mai parchez în dreptul geamului lui, pentru că acolo este locul lui exclusiv, loc plătit la primărie.

Într-o discuție aparent relaxanta, mi-a dat de înțeles că el poate rezolvă problemă și altfel. Am abandonat subiectul și am mers acasă. A două zi, în jur de oră 12:00 a venit la mine la apartament, și a întrebat-o pe soția mea de mine.

Soția i-a răspuns că abia ieșisem către garaj. A venit după mine și în timp ce îmi pregăteam mașină de plecare în față garajului, Marchis Alexandru Emil m-a invitat la o discuție legată de subiectul «locul lui de parcare».

Mi-a atras atenția că e ceva normal că să mi se ridice ștergătoarele la mașină, și că locul de parcare este plătit de el și nu am de ce să parchez acolo. Mi-a spus că are relații la directori de televiziune din București și altfel de persoane influențe. I-am reproșat că nu îmi convine că cineva să îmi ridice ștergătoarele, la care el mi-a spus că dacă lui i s-ar întâmplă ce mi s-a întâmplat mie, ar face crimă de om. (…)

Foarte amenințător, s-a întors cu spatele către mine și mi-a arătat pistolul băgat în pantaloni. Acest gest m-a revoltat și am încercat să-i cer explicații. El a armat pistolul, l-a îndreptat către mine, a strigăt în gură mare că e real și că trage oricând, moment în care am dat un pas înapoi, dar a tras în aer

M-am panicat și am apelat 112. Individul a plecat către locuința lui, ulterior ieșind cu pistolul în toc că și cum era în Vestul Sălbatic.”

Emil Marchiș, acuzat.

”Locul de parcare este al tuturor, într-adevăr, dar eu l-am rugat să mă lase să parchez în față geamului de la locuința mea, mai ales că în zonă se fură oglinzile de la mașini. Am montat și o cameră de luat vederi să îl prind pe hoț.

Pe cameră cred însă că se poate vedea cum Hozu a sunat la interfonul apartamentului meu și după ce am deschis geamul să discut cu el, mi-a reproșat că i-am ridicat ștergătoarele și a început cu intimidări.

Precizez că am pistol cu gloanțe de cauciuc, neletale, pe care îl port tot timpul cu mine, fiindcă am fost amenințat mai demult și eu și familia mea.

Mai târziu, m-am dus la ușă apartamentului sau și am întrebat-o pe soția lui unde îl găsesc. Nu i-am vorbit urât soției, așa cum a spus el.

Am aflat astfel că e la garaj și m-am dus după el. Am dat noroc, l-am întrebat dacă mai e supărat, mi-a spus că nu. I-am explicat că nu a fost rea intenție din partea mea să îi ridic ștergătoarele, iar el a spus că a luat chestiunea într-un mod foarte personal.

Apoi m-am întors cu spatele și el a văzut pistolul, pe care îl port la spate. A reacționat și a luat din garaj o șurubelniță sau o lamă de cuțit – nu am văzut prea bine ce era – și a venit amenințător spre mine cu vorbe amenințătoare. Am scos pistolul, am armat, am ridicat armă în plan vertical și când am văzut că se tot apropie am tras în aer. Atunci a dat înapoi. Apoi am sunat la 112”Tag-uri:
focuri de arma, ionut hozu, emil marchis, 112, apel, foc de arma, autoaparare, incident, politie, sotie, surubelnita, atacat, foto

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/xpistolarul-jpgpagespeediceq1c6ank1p-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/xpistolarul-jpgpagespeediceq1c6ank1p-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Matei Năstase | miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii | 55 Vizualizari Locul unde s-a tras cu arma de foc...

Preluat de la EVZ