loading…

Administrația Vladimir Putin a cerut, aseară, reluarea rapidă a negocierilor pe tema conflictului sirian, argumentând că aceasta este singura modalitate de a opri “abuzurile masive” privind drepturile omului, informează site-ul agenției Reuters.

“Singura modalitate de soluționare a crizei din Siria și de a opri abuzurile masive este reluarea discuțiilor cu reprezentanții opoziției, inclusiv cu etnicii kurzi sirieni”, a declarat Aleksei Goltiaev, consilier al Ambasadei Rusiei la sediul ONU de la Geneva.

“Doar sirienii, fără niciun dictat exterior, trebuie să își decidă viiitorul”, a adăugat Aleksei Goltiaev.

Negocierile dintre opoziția siriană și Administrația Bashar al-Assad sunt în impas de câteva luni.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forțele opoziției și grupuri teroriste, inclusiv organizația sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak și Siria / Stat Islamic în Irak și Levant). Bilanțul conflictului depășeste 270.000 de morți.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-solicita-reluarea-negocierilor-pentru-solutionarea-conflictului-sirian-25025.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/rusia-solicita-reluarea-negocierilor-pentru-solutionarea-conflictului-sirian-25025-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv