Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 22 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 466 Vizualizari

Autoritățile rusești au efectuat cel puţin 14 percheziții în imobile aparținând Bisericii Scientologice, acuzată de “comerț ilegal”, potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB),

“În cadrul unei anchete penale, agenți ai FSB au efectuat percheziții simultan la 14 adrese situate în Sankt-Petersburg, Moscova și în regiunea Leningrad”, în nord-vestul Rusiei, a anunțat într-un comunicat filiala locală a FSB din Sankt-Petersburg.

Aceste adrese aparțin “unui birou, unor instituții bancare și apartamente” ale membrilor Bisericii Scientologice, precizează FSB.

Potrivit legii rusești, indivizii recunoscuți vinovați de “comerț ilegal” riscă să fie condamnați la pedepse de până la cinci ani închisoare.

În cursul perchezițiilor, serviciile de securitate au găsit “hârtii și documente care confirmă versiunea anchetatorilor despre comercializarea de bunuri și servicii cu încălcarea legislației ruse”, se afirmă în comunicat.

În noiembrie 2015, un tribunal rusesc ordonase închiderea unicului centru scientologic din Moscova, în urma unui proces inițiat de Ministerul Justiției. Centrul respectiv denunțase atunci un verdict “discriminatoriu” și anunțase că va contesta în apel această decizie.

Procesul fusese precedat de percheziții în august 2015, efectuate de Comitetul de anchetă rus și de Departamentul de luptă împotriva extremismului, din cadrul Ministerului de Interne.

Justiția rusă consideră mai multe publicații ale Bisericii Scientologice drept “extremiste” și organizația drept sectă, după exemplul mai multor țări din Europa.

Înregistrată oficial în Rusia în 1994, Biserica Scientologică a fost fondată în 1954 la Los Angeles și este recunoscută ca organizație religioasă în SUA.

Rusia a fost condamnată în două rânduri de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a refuzat să înregistreze centre scientologice ca organizații religioase.

Tag-uri:
Biserica Scientologica Rusia, Serviciul Federal de Securitate, Moscova, biserica lui Tom Cruise, secta

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/politia-rusia1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/politia-rusia1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 22 iunie 2016 | 1 Comentarii | 466 Vizualizari Autoritățile rusești au efectuat cel puţin 14...

Preluat de la EVZ