Autor:
Mircea Marian
| miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 11 Vizualizari

Guvernul Ciolos

Guvernul se arată surprins de faptul că proiectul de lege privind abilitarea de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare nu a trecut în Parlament în forma completă, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

“Observaţia este şi s-a făcut inclusiv de către premier că se cer de la acest Guvern reforme, inclusiv de către parlamentari, dar pe de altă parte se pun limitări în ceea ce priveşte ce poate face acest Guvern şi anume ordonanţele pe timpul verii. Aşadar, e surprinzător pentru Guvern că legea de abilitare nu a trecut în forma completă şi altceva nu poate face Guvernul în acest moment. (…) Până la urmă, ordonanţele ajungeau tot în Parlament, de asta e surprinzător”, a spus Liviu Iolu.

Întrebat dacă Executivul acceptă această situaţie, Iolu a răspuns: “Nu există altă soluţie. Guvernul acceptă situaţia, dar se arată surprins de faptul că oricum ordonanţele pe care le-ar fi dat pe timpul verii ajungeau în Parlament”.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare, cu 64 de amendamente. Pentru proiectul de lege au votat 219 deputaţi.

Din proiectul de lege, în Comisia juridică, au fost eliminate în totalitate capitole referitoare la justiţie, cultură şi administrarea patrimoniului protocolului de stat. În schimb, Comisia juridică a adoptat amendamentele prin care Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014 – 2020.

Guvernul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor. La capitolul Sănătate, Executivul va putea emite ordonanţe pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Proiectul prevedea că principalele domenii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară sunt finanţe publice şi economie, dezvoltare regională şi administraţie publică, sănătate, afaceri interne, justiţie, cultură, fonduri europene, agricultură şi dezvoltare rurală, transporturi, comunicaţii şi societate informaţională.

Tag-uri:
guvern, abilitare, ordonante

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/guvern-evz-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/guvern-evz-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Mircea Marian | miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii | 11 Vizualizari Guvernul Ciolos Guvernul se arată surprins de...

Preluat de la EVZ