Autor:
Melania Stoica
| miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 35 Vizualizari

O nouă băutură alcoolică a fost lansată de curând pe piaţă! Câţiva tineri inovatori au conceput un nou tip de vin, obţinut prin fermentaţia alcoolică a mustului de struguri, astfel rezultând vinul albastru.

Băutura este o combinaţie între ciorchini de struguri roşii şi albi din regiunea Basque, Spania, adăugându-se un colorant alimentar indigo şi antocian, pigment din sucul plantelor. Rezultatul este o culoare electrizantă şi neobişnuită a băuturii. 

Vinificatorii, toţi tineri în jur de 20 de ani, au petrecut aproximativ doi ani pentru a alege reţeta perfectă a acestei băuturi. Aceştia au ales culoarea albastru doar datorită simbolisticii, deoarece această nuanţă “reprezintă mişcare, inovaţie şi infinit. Este, de asemenea, o culoare frecvent asociată cu schimbarea”, au precizat tinerii. 

Potrivit specialiştilor, gustul este mai dulce decât cel al vinului roşu sau alb normal, chiar dacă nu conţine zahăr deloc. Practic, pe cât de ciudată este culoarea, pe atât de bun este la gust.

O sticlă conţine 11.5% alcool, iar preţul este de 11 dolari. Produsul poate fi comandat online în Spania, Franţa, Marea Britanie, Olanda şi Germania. Tag-uri:
vinul albastru, Basque, Spania, indigo, alcool, băutură alcoolică

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/foto-9_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/foto-9_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGalerii Foto
Autor: Melania Stoica | miercuri, 22 iunie 2016 | 0 Comentarii | 35 Vizualizari O nouă băutură alcoolică a fost lansată...

Preluat de la EVZ