loading…

Coreea de Nord a întreprins un nou test balistic, primul după cel din luna aprilie, lansând două rachete cu rază medie de acțiune, conform oficialilor militari sud-coreeni și americani, citați de Associated Press și BBC News online.

Prima lansare a eșuat, racheta zburând aproximativ 150 de kilometri, înainte de a se prăbuși în mare.

Un comunicat al Statului Major sud-coreean a declarat că prima rachetă, ce a fost lansată, miercuri dimineața, din zona orașului Wonsan, pe coasta de est a Coreei de Nord, a fost un eșec.

Lansată câteva ore mai târziu, a doua rachetă a zburat aproximativ 400 de kilometri, au declarat oficialii sud-coreeni, care suspectează că ambele rachete lansate au fost de tipul Musudan, care teoretic ar avea o rază de acțiune de 3.500 de kilometri.

Un oficial american a confirmat că prima lansare ar fi fost eșec, adăugând că SUA va evalua cu exactitate ce s-a întâmplat. Oficialul nu a fost autorizat să comenteze aceste informații în mod public și a făcut aceste declarații sub protecția anonimatului.

Comandamentul Strategic SUA din Hawaii a comunicat că sistemele sale au detectat și urmărite cele două rachete nord-coreene care au căzut în Marea Japoniei, însă nu au reprezentat o amenințare pentru America de Nord.

În pofida eșecurilor repetate, persistența Phenianului în testarea rachetelor cu rază medie, până acum au fost lansat șase astfel de rachete, îngrijorează Washingtonul și aliații săi din zonă, Japonia și Coreea de Sud, deoarece acest tip de armă balistică ar putea viza ținte dintr-o mare parte a regiunii Asia și Pacific, inclusiv baze militare americane din această zonă.

Mai mult, Phenianul a continuat să efectueze și teste nucleare, mai devreme anul acesta, a întreprins un al patrulea test nuclear și a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/coreea-de-nord-a-efectuat-un-nou-test-balistic-lansand-doua-rachete-cu-raza-medie-de-actiune-25029.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/coreea-de-nord-a-efectuat-un-nou-test-balistic-lansand-doua-rachete-cu-raza-medie-de-actiune-25029-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv