Autor:
Dodo Romniceanu
| miercuri, 22 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 377 Vizualizari

Omar Mateen a ucis 49 de persoane și a rănit alte 53

Autorul masacrului din clubul frecventat de homosexuali din Orlando, Florida, s-a prezentat drept “soldat islamic” și a dat dovadă de un “calm terifiant” în discuțiile sale cu poliția în noaptea carnagiului, potrivit autorităților americane care au dat publicității extrase din aceste convorbiri. Opinia publică a atacat convorbirile date publicității de FBI, acuzând că acestea sunt incomplete.

“Sunt la Orlando și eu sunt cel care a tras”, anunță la ora 02:35 dimineața autorul celui mai sângeros atac armat (49 de morți) din SUA după atentatele din 11 septembrie 2001, în primul său apel către poliție duminică, 12 iunie, conform desfășurătorului evenimentelor, publicat de FBI.

Omar Mateen a purtat apoi trei conversații cu un negociator al poliției, ultima cu o durată de trei minute, la 03:24 dimineața, potrivit documentului.

Ucigașul s-a prezentat la telefon ca fiind “un soldat islamic” și a repetat jurământul față de liderul grupării Stat Islamic (SI), Abou Bakr al-Bagdadi.

Agentul FBI, Ron Hopper, a declarat că Mateen a făcut aceste declarații cu un “calm și un sânge rece terifiante”.

Autorul atentatului a cerut negociatorului să “spună Americii să înceteze bombardarea Irakului și a Siriei”, amenințând că “există mașini cu bombe afară” și ar putea fi declanșate dacă polițiștii “fac vreo prostie”.

Omar Mateen a pretins de asemenea că ar avea o vestă explozivă asupra sa precum cele “utilizate în Franța” și a avertizat că “în zilele următoare, veți vedea mai multe acțiuni de acest tip”.

Potrivit filmului evenimentelor publicat de FBI, a existat o lungă perioadă de aproape trei ore fără împușcături în interiorul barului Pulse, victimele părând să fi fost ucise în primele momente ale atacului.

“Nu au existat tiruri în interiorul clădirii” între momentul când primii polițiști au sosit la fața locului schimbând focuri de armă cu Omar Mateen, înainte de ora 02:35 dimineața, și asaltul final, potrivit documentului.

Ancheta nu a permis încă să se stabilească dacă unele victime au fost ucise de gloanțe ale poliției în timpul schimbului de focuri cu asasinul.

“Aceasta face parte din anchetă”, a admis șeful poliției din Orlando, John Mina. “Dar vă voi spune un lucru, din punctul meu de vedere, de acești morți este vinovat doar suspectul și numai el”, a insistat Mina. (sursa: Agerpres)

În urma unui tir de critici în mediul online, FBI a dat publicității, integral, prin stenogramă a discuției dintre operatorii 911 și Omar Mateen

Tag-uri:
atacator Orlando, Orlando 911, Orlando victime, convorbiri Omar Mateen 911, ucigas Orlando

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ucigasul-de-la-clubul-pulse-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/ucigasul-de-la-clubul-pulse-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | miercuri, 22 iunie 2016 | 1 Comentarii | 377 Vizualizari Omar Mateen a ucis 49 de persoane și...

Preluat de la EVZ