Autor:
Andreea Udrea
| marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 50 Vizualizari

Vot în Parlament

Proiectul de lege referitor la pensiile aleşilor locali a fost votat azi la Senat, după ce Comisia de constituţionalitate a decis să trimită un raport suplimentar prin care este menţinută soluţia potrivit căreia finanţarea se va face de la bugetele locale. Senatul este for decizional.

Comisia de constituţionalitate, sesizată pentru a face un raport suplimentar pentru proiectul pensiilor aleşilor locali, a votat cu majoritate de voturi şi cu o abţinere un raport suplimentar prin care susţine raportul anterior. Membrii Comisiei au asumat astfel soluţia Camerei Deputaţilor privind punerea legii în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

Astfel, potrivit amendamentelor aprobate, legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local. Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local- primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte- nu vor beneficia de această lege.

Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Cabinetului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege.Tag-uri:
vot, vot in parlament, votare parlament, parlament votare

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/senatul-romaniei-465x390-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/senatul-romaniei-465x390-5-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Autor: Andreea Udrea | marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii | 50 Vizualizari Vot în Parlament Proiectul de lege referitor...

Preluat de la EVZ