Autor:
Simona Stupar
| marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 85 Vizualizari

Senatorul republican John Cornyn

Senatul american a respins planurile de întărire a controlului armelor, inclusiv o restrângere a vânzărilor de arme către lista cu suspecții de terorism.

Patru propuneri au fost făcute în Senat, după ce 49 de oameni au murit în atacul din clubul de noapte din Florida. Dar senatorii democrați și republicani au votat așa cum le-a cerut politica de partid, blocându-și fiecare propunerile celorlalți.

Senatorul republican John Cornyn a declarat: „Colegii noștri vor să discutăm despre controlul armelor când de fapt este vorba despre lupta împotriva extremismului islamist, care este cauza a ceea ce s-a întâmplat în Orlando”. „Colegii mei, de fapt, vor să trateze simptomul fără a lupta împotriva bolii”, a spus el.

Și senatoarea democrată Barbara Mikulski a spus: „De ce trebuie să fim atât de atenți verificați când ne urcăm la bordul unui avion, pentru a ne proteja contra terorismului, și totuși nu verificăm deloc persoanele de pe lista cu teroriști atunci când vindem arme?”.

Republicanii și membri ai Asociației Naționale a Armelor (NRA) s-au plâns că propunerile legislative făcute de democrați au încălcat drepturile constituționale de a purta arme. Ei sunt îngrijorați că „fără un proces temeinic”, americanii care respectă legea și se află dintr-o eroare pe acea listă vor fi împiedicați să-și cumpere arme.

Iar democrații au susținut că proprunerile republicanilor sunt prea slabe.

Cu opt zile înainte de votul din Senat, Omar Mateen a omorât 49 de oameni și a rănit alți 53, în cel mai grav atac din istoria recentă a SUA. Mateen era cetățean american, cunoscut de FBI din 2013, dar nu se afla pe lista cu suspecții de terorism.

În SUA, vânzătorii de arme primesc licențe din partea guvernului federal. Anumite persoane nu au dreptul de a achiziționa: cele cu probleme de sănătate mentală sau condamnate pentru crime, dar nu există o interdicție pentru presupușii teroriști. Pe acea listă se află în prezent un milion de oameni.

Sunt mai mult feluri de a cumpăra arme – la expoziții de armament sau de la un vânzător online, care nici măcar nu presupun verificări ale trecutului personal.

Tag-uri:
John Cornyn, Barbara Mikulski, Asociației Naționale, Omar Mateen, sua, arme, control, vanzare, lista teroristi

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/john-cornyn-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/john-cornyn-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAmerica
Autor: Simona Stupar | marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii | 85 Vizualizari Senatorul republican John Cornyn Senatul american a respins...

Preluat de la EVZ