Un grup de șapte cetățeni români, dintre care doi minori, au fost evacuați ieri, la cerere, din Siria și repatriați prin Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut și al Organizației Internaționalepentru Migrație (OIM), informează MAE.

Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii grupului de cetățeni români și a oferit asistență consulară pe parcursul deplasării acestora de la Damasc la punctul de trecere a frontierei dintre Siria și Liban, asigurând întregul suport logistic, potrivit sursei citate.

Grupul format din 7 cetățeni români și un membru de familie a sosit în siguranță la București, la data de 20 iunie 2016, cu sprijinul filialei din Damasc a Organizației Internaționale pentru Migrație.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate.

MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 717 cetățeni și membri de familie.

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistență și protecție consulară inclusiv cetățenilor din Australia, Canada, Franța și Republica Moldova, aflați pe teritoriul Siriei.

rootstireaActualitate/Esential
Un grup de șapte cetățeni români, dintre care doi minori, au fost evacuați ieri, la cerere, din Siria și repatriați prin Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut și al Organizației Internaționalepentru Migrație (OIM), informează MAE. Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare...

Preluat de la romania ntv