loading…

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției 2 Constanța au fost anunțați de o femeie în vârstă de  82 de ani, despre faptul că în seara respectivă, la ora 21.00, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat ca fiind medic și i-a spus că fiul ei a provocat un accident rutier, accidentând un copil de 4 ani. Pentru ‘tratarea’ acestuia și remedierea situației, persoana necunoscută i-a cerut femeii suma de 50.000 lei.

La scurt timp și-a făcut apariția la ușa apartamentului  o persoană căreia i-a dat un plic cu 2.000 lei după care aceasta a plecat într-o direcție necunoscută, persoana vătămată realizând ulterior că a fost înșelată. Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă pentru descoperirea făptașului.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizeazăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/o-femeie-din-constanta-pagubita-de-2-000-de-lei-prin-metoda-accidentul-24999.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/o-femeie-din-constanta-pagubita-de-2-000-de-lei-prin-metoda-accidentul-24999-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv