Autor:
Radu Pădure
| marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 792 Vizualizari

Karen King prezentând papirusul fals

Aceeași profesoară de la Harvard, care a creat o vâlvă uriașă când a dezvăluit un mic fragment de papirus în care ar fi fost vorba despre o căsătorie a lui Iisus, recunoaște acum că este foarte probabil vorba de un fals.

Karen King, profesoară la Harvard Divinity School, a prezentat documentul în 2012, în cadrul unei conferințe de presă la Roma. Fragmentul, presupus inițial a face parte dintr-un papirus scris în limba coptă, cu dimensiunile de opt pe patru centimetri, conținea fraza «Iisus le-a spus, „Soția mea…”», continuată după o întrerupere, cu „ea poate fi discipolul meu”.

Din prima zi, descoperirea a iscat o uriașă dispută între oamenii de știință, mulți exprimându-și îndoiala în legătură cu autenticitatea acesteia. Au fost subliniate printre altele greșelile de gramatică, dintre care una se repeta în mod identic în Evanghelia după Toma. Plus încadrarea perfect comercială în „scenariul” elucubrant al lui Dan Brown din „Codul lui Da Vinci”.

Vaticanul a declarat papirusul „un fals inept”.

Însă King, o cercetătoate pasionată de scrierile și evangheliile gnostice, a rămas neclintită, aducând în sprijinul autenticității documentului opiniile unor experți papirologiști ca și datări cu carbon, analize multispectrale și alte teste efectuate la Universitățile MIT, Harvard și Columbia.

 

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
Karen King, Harvard Divinity, Dan Brown, Da Vinci, The Atlantic, Walter Fritz, Ulrich Laukamp, Peter Munro, Mark Goodacre, Universitatea Duke, The Guardian, David Cameron, sotia lui iisus, iisus casatorit

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/karen-king-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/karen-king-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEVZ Special
Autor: Radu Pădure | marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii | 792 Vizualizari Karen King prezentând papirusul fals Aceeași profesoară de...

Preluat de la EVZ