loading…

Firma de echipament sportiv adidas a anunțat, astăzi, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial, lansarea mingii oficiale cu care se vor disputa meciurile din fazele eliminatorii ale Campionatului European, diferită față de cea cu care s-au jucat primele 36 de meciuri.

Fazele eliminatorii ale Campionatului European se vor disputa cu minge diferiă fn față de cea utilizată în faza grupelor. În premieră pentru un turneu final, balonul oficial va fi schimbat pe parcursul competiției. Adidas a lansat oficial mingea “Farcas”, ce va fi folosită începând cu faza optimilor. Balonul are însă un design similar cu “Beau Jeu”, mingea folosită în meciurile din faza grupelor turneului final.

Structura pe care o au la bază atât Fracas, cât și Beau Jeu, a fost dezvoltată aproape 18 luni și conține cele mai bune elemente din Brazuca, mingea oficială a Campionatului Mondial FIFA, inclusiv formatul inovator. Cele două mingi, care împreună vor decide câștigătorii Euro 2016, conțin structuri îmbunătățite de suprafață și de blocare, oferind aderență îmbunătățită și vizibilitate mai bună. În timpul acestui proces de dezvoltare, ambele mingi au fost testate în mod independent de către jucători de top precum Gareth Bale și Iker Casillas.

Comunicatul integral postat de Adidas pe site-ul oficial:

“Adidas a lansat astăzi Fracas, mingea oficială pentru etapele finale ale UEFA EURO 2016, minge care va decide cine concurează și, în cele din urmă, cine câștigă competiția finală din 10 iulie.

Numele (Farcas, care din franceză se traduce gălăgie (clamour) – a fost ales pentru a înlătura incertitudinea și a crește ritmul jocurilor din etapele finale, în care se câștigă sau se pleacă acasă. Imprevizibilitatea etapelor finale ale unui turneu major este, de asemenea, surprinsă în designul Fracas prin explozia de roșu și negru.

Sam Handy, vice președintele de design, a declarat: „Pentru Fracas, ne-am dorit să fim îndrăzneți cu direcția noastră de design și să creăm ceva care să încorporeze emoțiile resimțite în timpul etapelor finale ale turneului de fotbal. La Beau Jeu a fost vorba de fotbal tactic, a face ceea ce trebuia să faci pentru a ajunge la etapele finale. Fracas are un design mai perturbător. Reprezintă zgomotul mulțimii și emoțiile din jurul mentalității de pe teren, câștigătorul ia totul”.

 

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/euro-2016-adidas-a-schimbat-mingea-oficiala-in-timpul-turneului-final-24996.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/euro-2016-adidas-a-schimbat-mingea-oficiala-in-timpul-turneului-final-24996-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv