Autor:
Carmen Vintilă
| marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 254 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe Facebook că decizia Senatului de a nu încuviinţa începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean în dosarul “Vot Diaspora 2014” reprezintă “un semnal negativ”, precizând că vinovăţia sau nevinovăţia cuiva se stabileşte în faţa unui judecător, nu prin vot în plen.

“Votul dat astăzi în Senat reprezintă un semnal negativ pe care Parlamentul îl dă, din nou, prin blocarea urmăririi penale a unui parlamentar. Obstrucţionarea Justiţiei nu poate fi acceptabilă într-o ţară în care respectarea statului de drept trebuie să fie o prioritate. Vinovăţia sau nevinovăţia cuiva se stabileşte în faţa unui judecător, nu prin vot în plen”, a scris Iohannis.

Preşedintele declarase și astăzi la Sibiu  că le-a cerut parlamentarilor să accepte solicitările procurorilor de fiecare dată, inclusiv astăzi, când plenul Senatului dezbate cererea DNA referitoare la începerea urmăririi penale a senatorului PSD Titus Corlăţean, în dosarul “Vot Diaspora 2014”.

“Mesajul este acelaşi pe care îl dau mereu la Parlament: nu este treaba Parlamentului să protejeze pe cineva. Este un vot care este bine să se analizeze în profunzime cum se dă, dar părerea mea este că nu trebuie obstrucţionată cercetarea penală. Un parlamentar care este nevinovat va fi găsit nevinovat şi nu se va întâmpla absolut nimic, dar nu pot să concep ca printr-un vot în Parlament să fie oprită o procedură care se poate termina fie cu declararea nevinovăţiei, fie cu urmărirea penală. Şi eu cred că de fiecare dată ar fi foarte bine să se accepte aceste solicitări din partea procurorilor”, a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres, la finalul vizitei preşedintelui german, Joachim Gauck, la Cisnădie (judeţul Sibiu). 

Comisia juridică a Senatului a respins săptămâna trecută cererea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Titus Corlăţean în dosarul ”Vot Diaspora 2014”. Senatorul PSD Titus Corlăţean declara, după audierea sa, că acuzaţiile DNA sunt “total nefundamentate”.Tag-uri:
Klaus Iohannis, Titus Corlă, Vot Diaspora, Joachim Gauck

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/presedintele-klaus-iohannis-este-criticat-dur-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/presedintele-klaus-iohannis-este-criticat-dur-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPreşedinţie
Autor: Carmen Vintilă | marţi, 21 iunie 2016 | 0 Comentarii | 254 Vizualizari Preşedintele Klaus Iohannis a scris pe...

Preluat de la EVZ