loading…

Fenomenele meteo periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 23 de localități din județ, iar pompierii au intervenit cu forțe și mijloace pentru înlăturarea efectelor ploilor torențiale abundente căzute în noaptea de duminică spre luni, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Este vorba despre localitățile Cajvana, Poieni-Solca, Botoșana, Ehreste, Cununschi, Zalomestra, Gura Humorului, Voroneț, Pojorâta, Negrileasa, Gălănești, Izvoarele Sucevei, Solonețu Nou, Gura Solcii, Suceava, Lungeni, Doroteia, Plutonița, Bivolărie, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Ciumârna și Vatra Moldoviței.

138 de pompieri salvatori, cu 65 de autospeciale, sprijiniți de polițiști, jandarmi, lucrători ai serviciilor voluntare și ai comitetelor locale pentru situații de urgență, în total 317 persoane cu 97 mijloace de intervenție, au intervenit în diferite situații, de monitorizare, evacuare apă și salvare/evacuare persoane, conform Agerpres.

Cele mai afectate localități au fost Plutonița, Gura Humorului, în cartierul Bogdăneasa, și Doroteia.

Au fost afectate de aceste fenomene 11 locuințe, 32 de anexe, 84 de curți sau grădini și trei beciuri.

La ora 23,30 s-a intervenit pentru deblocarea DN17, pe raza orașului Gura Humorului, care era blocat de aluviuni. În aproximativ jumătate de oră, militarii au îndepărtat toate resturile aduse de viituri pe carosabil și au redat traficului drumul ce leagă Moldova de Ardeal.

Pompierii militari au mai intervenit pentru evacuarea unor persoane care erau cazate la cinci case de vacanță și au rămas izolate din cauza unor podețe avariate. Salvatorii au consolidat trecerile și au evacuat 30 de persoane. După consolidarea căilor de acces, alți 58 de turiști au rămas la pensiuni și nu a mai fost necesară evacuarea lor.

O altă intervenție de salvare s-a desfășurat în cartierul Bogdăneasa din orașul Gura Humorului, unde o mamă cu fiica sa, care trebuiau să ajungă la un medic, au fost trecute pe o punte de acces consolidată, cu ajutorul pompierilor militari.

Zonele critice au fost în permanent monitorizate pe tot parcursul nopții, urmând ca, în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren și, împreună cu autoritățile locale, să evalueze pagubele generate de inundații.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/zeci-de-localitati-afectate-grav-de-inundatii-foto-24938.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/zeci-de-localitati-afectate-grav-de-inundatii-foto-24938-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv