loading…

Șase persoane au fost arestate luni la Bruxelles în cadrul anchetei asupra atentatului ratat în trenul Thalys, care asigura legătura dintre Amsterdam și Paris în 21 august 2015, a indicat Parchetul federal belgian, citat de AFP.

Un “judecător de instrucție a dispus executarea a șase percheziții”, în urma cărora “șase persoane au fost reținute și transportate pentru audieri”, potrivit parchetului, care precizează că “nu au fost descoperite nici arme și nici explozibile”.

Perchezițiile au avut loc în trei comune din aglomerarea bruxelleză: Molenbeek, Woluwe-Saint-Lambert și Haren.

“Judecătorul de instrucție va decide în orele următoare eventuala lor menținere în detenție”, a precizat parchetul în cursul după-amiezii.

Perchezițiile “s-au desfășurat fără incidente”, a adăugat el, refuzând să furnizeze mai multe detalii despre “obiectele ridicate și identitatea persoanelor arestate” în interesul anchetei.

La 21 august 2015, un masacru a fost evitat într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris datorită intervenției a trei tineri americani, doi dintre ei fiind militari în vacanță, care au reținut un marocan de 25 de ani, Ayoub El Khazzani, bine înarmat, după ce acesta deschisese focul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sase-arestari-in-belgia-in-ancheta-privind-tentativa-de-atentat-intr-un-tren-thalys-pe-ruta-amsterdam-paris-24968.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/sase-arestari-in-belgia-in-ancheta-privind-tentativa-de-atentat-intr-un-tren-thalys-pe-ruta-amsterdam-paris-24968-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv