Autor:
Andrei Micşa
| luni, 20 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 17 Vizualizari

cod portocaliu inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pentru zonele din Suceava, Mureș, Harghita și Bistrița Năsăud.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pentru mai multe zone din România. Viiturile au făcut prăpăd într-o mare parte din țară, iar zonele deja afectate nu scapă de natura dezlănțuită. 

Se vor depăși cotele de inundație pe răurile din bazinele hidragrafice ale județului Suceava, în Moldova, și în Bistrița. Acest cod este valabil până luni, 20 iunie, ora 11.00.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava (judeţul Suceava), Moldova (bazin aferent județului Suceava), bazinul superior al Bistriţei (bazin aferent județului Suceava)”, a transmis printr-un comunicat, INHGA.

De asemenea, un alt cod portocaliu de inundații a fost dat de către INHGA pentru Someșul Mare (bazinul superior din județul Bistrița Năsăud).

“Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior (judeţul Bistriţa Năsăud) şi pe râurile mici din bazinele hidrografice ale afluenţilor de stânga ai Someşului Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), bazinul superior al Mureşului – amonte S.H. Glodeni (judeţele  Mureş, Harghita)”, se arată în comunicatul INHGA.

Județul Bistrița Năsăud, județul Mureș și județul harghita se află sub acest cod portocaliu de inundații, valabil până luni, 20 iunie, ora 09.00.

Tag-uri:
inundatii, bistrita nasaud, hidrologie, cod portocaliu, somesul mare, moldova, suceava, bistrita, inundatii grave, apa, rauri

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/inundatii-suceava-019-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/inundatii-suceava-019-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Andrei Micşa | luni, 20 iunie 2016 | 0 Comentarii | 17 Vizualizari cod portocaliu inundatii Institutul Naţional de Hidrologie şi...

Preluat de la EVZ