Autor:
Andrei Micşa
| luni, 20 iunie 2016 | 1 Comentarii
| 492 Vizualizari

Fenomenele meteo extreme au făcut ravagii în țara noastră. Un fenomen extrem de puternic a lovit comuna Cuci și localitatea Drăgănești, iar sute de case au fost avariate grav.

UPDATE: O fetiță în vârstă de doi ani a murit în Brâncovenești (județul Mureș), după ce un copac doborât de vântul extrem de puternic a căzut pe mașina în care se afla. Aceasta ar fi murit strivită sub greutatea copacului, iar tatăl ei, care se afla tot în mașină, a fost rănit.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Horea’ al județului Mureș, colonel Dorin Oltean, a confirmat pentru AGERPRES că fetița se afla în mașină cu tatăl ei, în zona în care se organizează Târgul Cireșelor la Brâncovenești.Acoperișurile a peste 300 de case au fost avariate grav sau parțial, iar 12 case au fost distruse în totalitate, de o tornadă formată între localitățile Cuci și Dătășeni.

Colonelul Oltean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea”, al județului Mureș, a oferit mai multe detalii despre cataclismul format în zonă.

Potrivit celor transmise de colonelul Oltean, în Cuci, 153 de case au fost avariate grav, iar la 7 case au fost distruse în totalitate. De asemenea, turlele a două biserici au fost luate de vântul extrem de puternic și puse la sol.

Un bărbat a fost rănit la o mână, și a primit îngrijiri medicale.

În Dătășeni, acoperișurile a 150 de case au fost avariate, la 5 au fost distruse în totalitate. Șase stâlpi de curent electric au fost făcuți una cu pământul, iar o autoutilitară a fost răsturnată.

Două persoane au fost rănite ușor.

„Se pare că oameni nu au greşit când au spus că asupra lor s-a abătut o tornadă. La acest moment avem 13.599 de consumatori fără curent electric, din 60 localităţi, avem avarii la 157 de puncte de transformare.

Împreună cu domnul prefect suntem în drum spre Cuci, unde va fi convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. La faţa locului avem 5 echipaje de la 5 subunităţi”, a arătat col.Tag-uri:
inundatii, fenomene meteo, tornada, cuci, acoperisuri, persoane ranite, case, avarii, biserica, biserici, ploaie, furtuna, isu, situatii de urgenta, curent electric, masina, stalpi, culturi agricole, acoperisuri distruse, acoperis, casa, cataclism, bombardament, mures, oameni, localitate, case avariate, tornada mures, romania, imagini apocaliptice

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/tornada-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/tornada-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Andrei Micşa | luni, 20 iunie 2016 | 1 Comentarii | 492 Vizualizari Tornada astfel formată a distrus peste 300 de...

Preluat de la EVZ