Autor:
Simona Stupar
| luni, 20 iunie 2016 | 2 Comentarii
| 114 Vizualizari

Generalul Ben Hodges

Comandantul trupelor americane din Europa spune că NATO nu poate desfășura la fel de rapid ca Rusia, forțe importante în Europa de Est. Lt. gen. Ben Hodges a declarat pentru BBC, în timpul exercițiilor NATO din nord-vestul Poloniei că „rușii pot trimite formațiuni uriașe și extrem de multe echipamente militare pe o distanță mare, foarte rapid”.

NATO trebuie să aibă aceeași viteză, spune oficialul Alianței, adăugând că „Cu trei zile de notificare, ar trebui să fim în stare să facem asta”, a explicat el.

În jur de 31.000 de militari din 24 de țări au particiăpat la exercițiul Anaconda-16, în Polonia, din 7 în 17 iunie.

La o zi după încheierea exercițiului, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat NATO în ceea ce privește „provocarea” unor reacții din partea Rusiei, în loc de dialog și cooperare. „Cine crede că paradele simbolice ale unor tancuri în estul Europei aduc mai multă securiate, se înșeală”, a spus el pentru BIld.

Strategia NATO față de Rusia va fi unul dintre subiectele importante de pe agenda summitului Alianței, de la Varșovia, în 8-9 iulie.

Rusia a organizat exerciții militare lângă granița Ucrainei, după anexarea Peninsulei Crimeea și după războiul cu separatiștii pro-ruși din Ucraina.

NATO s-a plâns de comportament agresiv al avioanelor rusești în regiunea baltică, iar Rusia se plânge că NATO operează prea aproape de frontierele sale și consideră alianța un agresor.

„Cel mai mult mă tem de libertatea de mișcare. Exercițiile pe care le fac rușii, pe mine personal ma uimesc de fiecare dată. Și înțelegeți de ce, nu?”, a spus generalul Hodges.

Din 2007 încoace, Rusia și-a antrenat forțele pentru „orice fel de operațiune” la granițele sale, iar o viitoare criză va implica, probabil, un război hibrid, inclusiv într-un „mediu cibernetic meschin”.

Generalul s-a declarat „îngrijorat” că Rusia poate desfășura 20.000 de soldați și mult echipament la granița unui stat NATO sau în Georgia ori Ucraina.

„Rușii au ceea ce se numește libertate de mișcare în granițele interne. Pot să se mute oriunde în Rusia, cât de departe vor”.

Tag-uri:
ben hodges, general, nato, rusia, granite, cooperare, exercitii militare

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/gen-ben-hodges_1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/gen-ben-hodges_1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialAmerica
Autor: Simona Stupar | luni, 20 iunie 2016 | 2 Comentarii | 114 Vizualizari Generalul Ben Hodges Comandantul trupelor americane din Europa...

Preluat de la EVZ