loading…

CS Universitatea Craiova este pe cale să-și schimbe finanțatorul, Mihai Rotaru urmând să predea pachetul de acțiuni unor investitori germani, printre care și Klaus Michael Kuhne. Acesta ar avea o avere de 12,2 miliarde de dolari, conform Forbes.

Neamțul, în vârstă de 79 de ani, are afaceri în diverse domenii și ar dori să-și deschidă o fabrică și în Craiova. Totodată, acesta ar fi tentat să investească și în echipa de fotbal, atras și de stadionul ultramodern care se construiește în Bănie, notează Mediafax.

Klaus Michael Kuhne este originar din Hamburg și s-a implicat în trecut și la formația din Bundesliga, SV Hamburg, pe care a împrumutat-o cu 30 de milioane de euro, în schimbul acestei sume el deținând drepturile federative ale câtorva jucători, printre care și starul olandez Rafael Van der Vaart.

Datele tranzacției dintre Mihai Rotaru și afaceriștii nemți au fost negociate încă din iarnă. Germanii au acceptat să achite suma pe care Rotaru a pretins-o pentru acțiunile clubului, solicitând în schimb ca echipa să rămână în Liga I și să nu aibă datorii, în acest sens fiind efectuat și un audit. Negocierile au fost legate și de modul în care ar fi preluat clubul de către nemți, respectiv cu tot cu jucători, caz în care suma urma să fie stabilită după o evaluare comună a acestora, sau fără jucători. În acest caz, Rotaru urma să-și vândă jucătorii cu cotă, ceea ce a și încercat în iarnă, când a negociat cu Gigi Becali cedarea a patru fotbaliști: Ivan, Mateiu, Bancu și Vătăjelu.

În condițiile în care investițiile la echipa din Bănie au stagnat în ultimul an, echipa bazându-se aproape exclusiv pe banii dintransferul de acțiuni este agreat și de celelalte entități care sunt implicate în proiectul CS Universitatea, respectiv Primăria Craiova și Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/csu-craiova-ar-putea-fi-preluata-de-un-grup-de-investitori-din-germania-24959.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/csu-craiova-ar-putea-fi-preluata-de-un-grup-de-investitori-din-germania-24959-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv