loading…

ANM a emis o nouă alertă, valabilă pentru județele din vestul țării. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervalul 20 iunie, ora 14.00 – 21 iunie, ora 11, în Banat, Crișana, Maramureș, precum și în vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Conform ANM, în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la intensitate mai redusă. Din după-amiaza zilei de luni, 20 iunie, în sudul, estul și local în centrul țării disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cod-galben-de-ploi-torentiale-vijelii-si-grindina-vezi-zonele-vizate-de-avertizarea-meteorologilor-24934.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/cod-galben-de-ploi-torentiale-vijelii-si-grindina-vezi-zonele-vizate-de-avertizarea-meteorologilor-24934-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv