Autor:
Simona Stupar
| luni, 20 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 73 Vizualizari

Militar, de pază lângă Gara Centrală din Bruxelles, după evacuarea clădirii din motive de securitate FOTO: AGERPRES

Autoritățile belgiene au inculpat, ieri, trei bărbați pentru tentativă de terorism, după o operațiune desfășurată pe timpul nopții. Alte nouă persoane arestate au fost eliberate de către judecători, au anunțat procurorii

Cercetările au avut loc în 16 municipalități din jurul Bruxelles- ului, cu verificări inclusiv în 152 de garaje blocate. Nu au fost găsite arme de foc sau explozi bili în timpul perchezițiilor, desfășurate fără incidente, a declarat procurorul federal. Inițial, au fost reținuți pentru interogare 40 de suspecți. Între zone controlate s-a numărat și cartierul Molenbeek din Bruxelles, cunoscut din cauza asocierii sale cu jihadiștii. Belgia se află în stare de alertă antiteroristă la nivelul 3 din 4.

Premierul Charles Michel a de cla rat că va fi sporită securitatea la evenimentele publice. El a scris un mesaj pe Twitter, la finalul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, că evenimentele vor continua, conform planificării, cerând opiniei publice să rămână calmă.

Islamiștii vizează Euro 2016

Presa belgiană a scris că militanții islamiști au pus la cale atacuri în zona microbiștilor din Bruxelles, unde sunt transmise, pe ecrane gigantice, meciurile de fotbal de la Euro 2016.

Cei trei bărbați inculpați sâmbătă au fost identicați de polițiști ca fiind: Samir C, 27 de ani, Moustapha B, 40 de ani, și Jawad B, 29 de ani. Vineri seara, patru miniștri federali, printre care și prim-ministrul, au fost plasați sub protecția polițiștilor, împreună cu familiile lor.

Autoritățile belgiene au primit avertizări în legătură cu o grupare ISIS, care ar fi plecat, acum două săptămâni, din Siria spre Franța și Belgia.

Traficul feroviar a fost întrerupt temporar, ieri, între Bruxelles- Nord și Bruxelles-Midi, la ora locală 12.30, după ce Gara Centrală şi hotelul Carrefour de l’Europe, de vizavi, fuseseră evacuate. În apropierea ghişeelor fuseseră descoperite două valize abandonate, iar poliţia a apelat la echipele de genişti, ulterior circulația fiind reluată.

Tag-uri:
bruxelles, Charles Michel, Euro 2016, ISIS, siria, franta, belgia

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/10-belgia-agerpres-8773795-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/10-belgia-agerpres-8773795-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialEuropa
Autor: Simona Stupar | luni, 20 iunie 2016 | 0 Comentarii | 73 Vizualizari Militar, de pază lângă Gara Centrală din...

Preluat de la EVZ