loading…

Vremea se va menține caniculară în următoarea perioadă, cu temperaturi ce se vor încadra între 28 și 37 de grade Celsius, potrivit datelor furnizate luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

“Vremea se va menține caniculară până la finalul acestei săptămâni, cu temperaturi care se vor încadra între 28 și 37 de grade Celsius. Sunt așteptate 37 de grade în partea de Sud a țării, cu precădere în Lunca Dunării. Instabilitatea atmosferică va fi mai diminuată față de zilele trecute, dar vor fi posibile furtuni violente. Ele își vor face apariția cu precădere în partea de Vest și Nord a țării, în zonele de deal și de munte, mai ferită fiind zona de Sud și Est, unde în continuare va fi foarte cald. Temperaturile minime vor porni de la 12-14 grade în depresiuni, până spre 23 de grade în partea sudică a țării, fiind caracteristice unor nopți tropicale”, a declarat pentru Mediafax, Mihai Huștiu, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

În Capitală, vremea se va menține caniculară, cu temperaturi minime mai ridicate decât cele normale în această perioadă, ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade Celsius și maxime de 35-36 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, mai informează ANM.

Chiar dacă termeperaturile rămân ridicate, meteorologii au emis și o atenționarea cod galben de ploi în 12 județe, avertizarea intrând în vigoare luni la ora 14.00, fiind valabilă până marți la ora 11.00, interval în care specialiștii anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ și disconfort termic în 12 județe.

Județele vizate sunt : Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba-Iulia, Hunedoara, Timișoara, Covasna, Gorj, Mehedinți.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/anm-vremea-se-va-mentine-caniculara-cu-temperaturi-ce-vor-atinge-37-de-grade-celsius-24952.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/anm-vremea-se-va-mentine-caniculara-cu-temperaturi-ce-vor-atinge-37-de-grade-celsius-24952-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv