loading…

Zece persoane au fost evacuate, sâmbătă seara, de la o pensiune din localitatea Lepșa, comuna vrânceană Tulnici, după ce un podeț aflat pe drumul de acces către pensiune a fost distrus de viitură.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plutonierul adjutant Florin Olaru, a declarat pentru Mediafax că operațiunea de salvare a turiștilor s-a petrecut, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, printre cele zece persoane evacuate s-a numărat și un copil. Pompierii au intervenit cu o autospecială, o ambulanță SMURD și cu o barcă pneumatică.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la fața locului s-a constatat că singura problemă o reprezenta faptul că accesul către pensiune se putea face doar pietonal, deoarece un podeț, aflat pe drumul de acces către pensiune, a fost distrus de viitură, turiștii manifestându-și dorința de a părăsi locația, au fost evacuați și transportați în Tabăra Gălăciuc din comuna Tulnici”, a declarat plutonierul adjuntant Florin Olaru.

De asemenea, un echipaj de pompieri militari din cadrul ISU Vrancea a intervenit, duminică dimineața, pentru evacuarea a două persoane surprinse de ape pe o insulă formată între două brațe ale râului Trotuș, în dreptul cartierului Burcioaia al municipiului Adjud.

„Imediat s-a deplasat către locul indicat un echipaj de pompieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o barcă pneumatică. Echipajul a intervenit cu ajutorul bărcii pneumatice pentru aducerea la mal, în siguranță, a celor două persoane”, a mai spus plutonierul adjutant Olaru.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/turisti-evacuati-de-la-o-pensiune-din-vrancea-dupa-ce-un-podet-a-fost-luat-de-ape-24899.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/turisti-evacuati-de-la-o-pensiune-din-vrancea-dupa-ce-un-podet-a-fost-luat-de-ape-24899-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv