Autor:
Otilia Matei
| duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii
| 188 Vizualizari

Vladimir Putin

Vladimir Putin a ajuns la gânduri mai bune faţă de candidatul republican în cursa pentru preşedinţia Americii, adăugând că a acceptat ideea că Statele Unite reprezintă, probabil, cea mai mare putere a lumii. În cadrul Forumului Economic, o întrunire internaţională care a avut loc în această vineri, preşedintele rus a discutat mai multe probleme de interes mondial, subliniind statutul relaţiilor sale cu diverşi lideri americani.

Făcând aluzie la sancțiunile pe care SUA – UE le-au impus Rusiei, ca răspuns la acțiunile sale militare în Ucraina, el a continuând că Europa trebuie să fie lăsată să se deschidă către statul rus.

„America este o mare putere. Azi este singura mare putere la nivel mondial. Accept acest fapt. Vrem şi suntem pregătiţi să lucrăm cu SUA. Lumea are nevoie de astfel de națiuni puternice. Dar noi nu avem nevoie de ele în mod constant să se amestece în treburile noastre, instruindu-ne cum să ne facem treaba, împiedicând Europa de la construirea unei relații cu noi.”, a declarat Vladimir Putin, citat de publicaţia The Guardian

Întrebat despre candidatul republican, Putin îl numeşte pe Donald Trump un om “flamboaiant” şi “colorat”.


 „Trump este o persoană plină de culoare. El a declarat că este pregătit pentru restaurarea deplină a relațiilor ruso – americane. Este ceva rău în această acţiune? Cu toții ne dorim asta.”

De asemenea, Putin a vorbit şi despre candidatul democrat, Hillary Clinton, însă a insistat să-l laude pe soţul acesteia, fostul preşedinte Bill Clinton.  

„Probabil, Hillary Clinton are propria viziune cu privire la relaţiile ce privesc ţările noastre. Cu Bill Clinton am avut, însă, parte de o colaborare avantajoasă. Pot spune chiar că sunt recunoscător să afirm că m-a prijinit în câteva momente, când îmi făceam intrarea în politica mondială. În mai multe rânduri el a arătat semne de atenție şi respect, atât pentru mine personal, cât și pentru Rusia.”

De asemenea, Putin a insistat Rusia nu intervine în treburile altor națiuni, și că Kremlinul ar fi bucuros să lucreze cu orice lider ales în străinătate.

Tag-uri:
Vladimir Putin, Donald Trump, Hillary Clinton, Bill Clinton, liderul de la kremlin, presedinte rus, relatii internationale, ue, sua, relatii rusia – ue, relatii rusia – sua, rusia

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin01-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/putin01-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Otilia Matei | duminică, 19 iunie 2016 | 0 Comentarii | 188 Vizualizari Vladimir Putin Vladimir Putin a ajuns la gânduri...

Preluat de la EVZ