loading…

Lidiane Leite, cunoscută drept primarul WhatsApp, a devenit o emblemă a corupției din Brazilia, scrie BBC.

Tânăra de 25 de ani conducea micul sat Turi do Augusto, din municipiul Bom Jarim, ce se află în inima celei mai sărace regiuni a Braziliei, înainte de a fi arestată de autorități, scrie businessmagazin.ro.

“Înainte să devin primar eram săracă. Aveam un Land Rover, acum conduc o Toyota SW4. Poate ar trebui să-mi cumpăr o mașină mai luxoasă pentru că, mulțumesc lui Dumnezeu, am destui bani să fac asta”, scria ea pe Instagram.

“Pot să-mi cumpăr tot ce vreau. O să-mi cheltuiesc banii pe ce vreau și nu mă interesează ce zic oamenii”, se mai lăuda tânăra.

Dar nu aceste declarații au atras atenția autorităților asupra activității sale, ci faptul că școlarilor nu li se oferea mâncare în timpul petrecut la școală, fapt reclamat de părinții copiilor. Acum autoritățile cred că Leite ar fi furat, în perioada 2012-2014, 4 milioane de dolari din banii publici.

Lidiane Leite vindea lapte din ușă-n ușă când s-a hotărât să candideze la primărie după ce iubitul acesteia a fost împiedicat să candideze deoarece se afla sub investigație de către autorități. Leite a câștigat și l-a numit pe Beto Rocha, iubitul ei, într-o funcție de conducere. Se pare că în timp ce iubitul ei se ocupa de afaceri, Leite petrecea majoritatea timpului în capitala statului Maranhao, aflat la 4 ore distanță de Bom Jardim, unde dădea petreceri, mergea la shopping și trimitea instrucțiuni pe WhatsApp.

Autoritățile au început să investigheze afacerile primăriței și, exact ca într-o telenovelă, când mandatul de arestare a fost emis pe numele ei, Leite a fugit. Chiar și așa ea continua să trimită mesaje pe WhatsApp și își avertiza subalternii să nu coopereze cu autoritățile. După 39 de zile, Lidiane Leite s-a predat.

“Am blocat toate conturile bancare ale acuzațiilor, dar nu am găsit niciun ban. Totuși le-am confiscat bunurile”, a spus procurorul Fabio Santos de Oliviera.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/primarita-care-a-furat-milioane-de-dolari-si-conduce-de-pe-whatsapp-galerie-foto-24901.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/06/primarita-care-a-furat-milioane-de-dolari-si-conduce-de-pe-whatsapp-galerie-foto-24901-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv